On İki Hayvan Burcu
   

Amerika’da yeni yılın başlangıç tarihi, İsa’nın doğumu esas alınarak saptanmıştır. Örneğin 2000 yılı, İsa’nın doğumundan sonra 2000 anlamına gelir.

Çin geleneklerinde ise belli aralıklarla tekrarlanan benzer yıllar kaydedilir. Bunun en sık uygulaması benzer yıllara birer hayvan adı verilmesiyle olanıdır. Her yıl,tekrarlanan döngüye göre farklı bir hayvan adıyla kaydedilir. Fare, Öküz, Kaplan, Tavşan, Ejderha, Yılan, At, Koyun, Maymun, Horoz, Köpek, Domuz... Her 12 yılda bir aynı hayvan(burç) o yılı işaret eder.

Batı takvimlerinde kullanılan aylık  burçların (yay,terazi..vb ) ifade ettiği yıldız fallarına benzer şekilde, o yıl doğan insanların özellikleri belirlenir.

Aynı zamanda insanların doğduğu yılı öğrenmek açısından çok zarif bir yöntemdir. Çünkü insanlara direkt olarak yaşlarını sormak yerine, hangi hayvan burcunda olduğu sorulur. 12 yıllık döngü bilindiğinden kişilerin birebir olmasa da yaşı tahmin edilebilir.

 
Süper Teyze 74
Akşam yemeğinde Emre’nin babası oğluna sordu : - Anlat bakalım Emre,nasıl geçti günün ? Okulda neler yaptın ? Emre isteksizdi : -Her gün gibi bir gün işte baba. Öğretmen aynı şeyleri tekrar devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.