Levent Yüksel: Sertab benden sonra çok hırslı olmuş!!!
 

Dört yıllık aradan sonra ‘Uslanmadım’ adlı albümü ile müzik listelerine hızlı bir giriş yapan Levent Yüksel, yaşamındaki radikal değişimleri Kelebek’e anlattı. Herkesin bildiği bir Levent Yüksel vardır. Sessiz, sakin, mütevazı, utangaç... Ama o gitmiş, bambaşka biri gelmiş. Susmuyor, hep konuşuyor, Değişmeyen tek şey yüzündeki gülümseme. Yüksel’le yeni albümü ‘Uslanmadım’, yaşadığı radikal değişim ve tabii Sertab Erener üzerine konuştuk... 

‘Uslanmadım’ tam bir Levent Yüksel albümü olmuş. Doğru şarkıları bulmak için sanırım 4 yıl beklemeniz gerekti...

Evet. Bana yakışan şarkıları bulmam gerekiyordu. Çok fazla maddi beklentim olmadığı için 4 yıl boyunca bu albüm üzerinde çalıştım. Titiz bir hazırlık döneminin sonucunda 14 şarkıdan oluşan bir repertuvar oluşturdum. Sonra ‘Acaba bu parçaların kaç tanesi tutar’ diye baktım. Ve sadece Sezen’in (Aksu) 4 parçası kaldı. Diğerleri çöpe gitti!
Müzisyen kimliğinizi çok fazla gözler önüne sermeyi tercih etmiyorsunuz, neden?

Bu hırsla ilgili bir şeydir. Benim bugüne kadar hiç hırslarım yoktu. Ama artık olacak, olmak mecburiyetinde. Çünkü çok doldum ve bunaldım. 40 yaşıma geldim. Bundan sonra benim önümde yepyeni bir hayat başlıyor. ‘Mütevazı olma, gerçek zannederler’ diye bir söz vardır. İnanmaya başladım.

- Ne yapacaksınız şimdi?

Artık her şey benim kontrolüm altında olacak. Kimseye güvenip, bir şey bırakmayacağım. Ben iyi bir şarkıcıyım. Şarkının sözlerinden melodisine, arajmanına, hangi enstrümanın çalınacağına, albümün dağıtımına kadar her şeyle ben ilgileniyorum.

- Ben Levent Yüksel oldum. İnsanlar ne söylesem alır gibi bir durum yaşadınız mı?

Evet aynen öyleydi. ‘Ya ben Levent Yüksel’im. Ne yaparsam yapayım, insanlar alır, albüm satar’ havasındaydım. Böyle bir şey olmadığını gördüm.

Orhan Gencebay hastasıyım

Orhan Gencebay’ın bir dönem fırtınalar estiren ‘Yarabbim’ şarkısını da son albümünde seslendiren Levent Yüksel, Gencebay’a hayranlığını şu cümlelerle anlatıyor:

‘Ben Orhan Gencebay hastayım. Onun çok büyük hayranıyım ve çocukluğum hep onun şarkılarını dinleyerek geçti. Hayalimde bir Orhan Gencebay şarkısı söylemek vardı. O hayali, bu albümde gerçekleştirdim. Kendisi de bu konuda çok sevecen ve rahat davrandı. Çünkü bir başkasına şarkı verdiği zaman her şeyi ile birebir ilgilenir, titiz davranırmış. Açıkçası ‘Acaba beğenir mi?’ endişesi taşıdım ve şarkıyı bitirdikten sonra dinletmek için yanına gittim. Hem saygıdan hem de korkudan titriyordum. Sonuçta dinledi ve çok beğendiğini söyleyince ben de çok rahatladım. İyi de söylemişim. Müthiş bir şarkı çünkü...’
Kaynak: HaberTurk 9 Temmuz 2004


 
Süper Teyze 331
Öğretmen kompozisyon sınavında öğrencilere şu konuyu verdi : ’Büyük bir şirketin yöneticisi olsaydınız ne gibi atılımlar yapmak isterdiniz ?’ Öğrenciler, hep birden kağıda kaleme  sarılıp,  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.