Uzay teknolojileri zirvesi İstanbul’da
  İstanbul, ’20. Uluslararası Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Kongresi’nde 3000 uluslararası katılımcıyı ağırlayacak. İstanbul, Barcelona, Pekin ve Brisbane arasından sıyrılıp tarihindeki en yüksek oy farkı ile ev sahipliğine hak kazanmıştı.
4 yılda bir gerçekleştirilen ‘Uluslararası Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Kongresi’nin 20’cisine Avustralya, İspanya ve Çin’i geçen Türkiye imza atacak. Yüzyılın gelişmekte olan teknolojilerinden biri olan uzay teknolojisinin tartışılacağı İstanbul’da, aynı zamanda sosyal ve kültürel turlar sayesinde kentte kongre turizminin de canlanması bekleniyor.
      
EROZYONA VE KENTLEŞMEYE KARŞI
       20. Uluslararası Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Kongresi’nin Türkiye için yararlarından bir diğeri ise, bu teknolojinin ülke gelişimine sağladığı katkılar olarak gösteriliyor. Fotogrametri ve uzaktan algılama, tarım başta olmak üzere bir çok alanda altyapı sorunlarına çözüm bulunması ve su, toprak ve doğal kaynakların korunması gibi çalışmalarda kullanılıyor. Fotogrametri ve uzaktan algılama erozyon, kentleşme, deprem hasar tespiti gibi çalışma sahalarında kullanılıyor.
OY FARKIYLA EVSAHİBİ TÜRKİYE
       Dünya üzerinde yüzyıllık bir geçmişi olan fotogrametri ve uzaktan algılama bilimlerine yön veren ISPRS (Uluslararası Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Derneği)’in 2000 yılında Amsterdam’da düzenlenen kongresinde Türkiye 2004 kongresi için adaylığını koymuştu. İstanbul, Barcelona, Pekin ve Brisbane arasından sıyrılıp tarihindeki en yüksek oy farkı ile ev sahipliğine hak kazanmıştı.
Kaynak:Ntvmsnbc 8 Temmuz 2004
       
 
Süper Teyze 266
Erdinç koşarak eve girdi ve annesine seslendi : - Çok susadım ! Çok susadım ! - Sana su vermemi ister misin ? dedi annesi. Çocuk  dalga geçti : -Neden çok  mu kirli görünüyorum devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.