Mandolin’in yazarından ‘Atatürk ve Anadolu Romanı’
  Geçen Cuma günü İngiltere’de piyasaya çıkan ve eleştirmenlerden genellikle büyük övgüler alan kitap, Birinci Dünya Savaşı öncesi ve savaş yılları ile Kurtuluş Savaşı döneminde Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamını biyografik bir üslupla ve Anadolu topraklarındaki çok dinli ve etnik mozaik yapıyı lezzetli bir roman formatında iç içe anlatması nedeni ile Türkiye’de de ses getirecek bir kitap olmaya aday gibi görünüyor.
Kanatsız Kuşlar’ (Birds Without Wings) adlı kitap, Fethiye yakınlarında Eskibahçe adlı bir sahil kasabasında yaşayan Müslüman ve Hıristiyan ailelerin fertlerini, iç içe barış içinde yaşamlarını, aşklarını, dramlarını, Anadolu topraklarında yaşanan savaş yılları dramlarını konu alan bir roman. Ancak kitabın en önemli özelliği, bu romana paralel olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğumundan, Kurtuluş Savaşı yıllarına kadar yaşamını detaylı biçimde ele alması.
       Kitap, Mustafa Kemal’in çocukluk, gençlik, askerlik yıllarına ilişkin ayrıntıları, Osmanlı Devleti’nin çöküş dönemini, Çanakkale Savaşları’nı, İstanbul’daki iktidar mücadelelerini, işgal yıllarını ve Atatürk’ün büyük bir asker, devlet adamı ve liderliğe uzanan hayat çizgisini, roman tadında biyografik bir anlatımla okuyucuya sunuyor.
       Mustafa Kemal’in, daha çocukluk ve gençlik yıllarından başlayarak Batılı -çağdaş ve devrimci- düşüncelerine vurgu yapılan kitapta, O’nun, yüzünü hep medeniyetten ve “ileri” düşünceden yana döndüğü, giyimi, kuşamı, tavrı ve ilişkileri ile “Türk toplumuna ilerleme ve Batılılaşma yönünde önderlik etmeye baş koyduğu” da vurgulanıyor. 
Kaynak:Ntvmsnbc 8 Temmuz 2004
       
 
Süper Teyze 12
Ömer yaramaz mı yaramaz bir öğrenciydi. Yaptığı şakalarla bütün okula ün salmıştı. Bir gün derste öğretmen sıraların arasında dolaşırken Ömer’in yanına geldi. Ve hayret içinde bağırdı : - Gözlerime devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.