Genişbant 2008’de üçe katlanacak
 

Geçen sene sonunda tüm dünyada 100 milyon olan genişbant abone sayısının 2008 yılında 325 milyonu bulacağı bildirildi. Kablo modem ve DSL (dijital abone hattı) arasındaki rekabet kızışırken, uydu, kablosuz genişbant ve diğer teknolojilerin de kullanım oranının artması bekleniyor.

Cnet’in Yarke Group’un araştırmasına dayanak verdiği haberine göre, 2008 yılında 325 milyona ulaşması beklenen genişbant abone sayısında başı 200 milyonla DSL aboneleri çekecek. DSL abonelerinin sayısının 2004 sonunda 85 milyonu bulması bekleniyor. DSL pazarının büyemesinde özellikle Asya-Pasifik bölgesindeki yoğun ilgi önemli rol oynayacak.

KABLO-DSL REKABETİ

DSL’de yıllık 25-30 milyon abone artışı beklenirken, en büyük rakibi kablo modem bağlantısında ise bu rakamın 8 milyonu bulması bekleniyor. Genişbant pazarı büyürken, kablo ve DSL arasındaki rekabet de kızışıyor. Önümüzdeki yıllarda kablosuz genişbant, uydu gibi diğer genişbant teknolojilerin kullanımının da artacağı sanılıyor.

Kuzey Amerika pazarında ise kablo internetin liderliği sürüyor. Geçen seneki 34 milyon abone sayısının 2008’de 75 milyona ulaşması bekleniyor. Kuzey Amerika’da uydu bağlantısında da güçlü bir büyüme yaşanacak. Uydu bağlantısı sayısı 2008’de 12 milyonu bularak pazarın yüzde 4’ünü oluşturacak.

Yankee Group’a göre genişbant erişimi dünya telekomünikasyon pazarının en karlı ve en büyük alanlarından biri olmayı sürdürecek.
Kaynak:Hürriyet 9 Temmuz 2004

 
Süper Teyze 107
Öğretmen Erdal’a sordu : - Dün neden okula gelmedin oğlum ? - Mümkün değildi öğretmenim !  Dün bütün aile çok heyecanlıydık, dedi Erdal. Çünkü aile devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.