Zonguldak’ın Ereğli’si rekor inatçısı oldu
 

Guinness Rekorlar Kitabı’na girebilmek için 2002 yılında 2002 metre uzunluğundaki mangalla rekor kıran Zonguldak’ın Ereğli İlçesi, şimdi de ‘Dünyanın En Kalabalık Korosu’ rekorunun peşinde.

 Bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Ereğli’de ‘Dünyanın En Kalabalık Korosu’ rekor denemesi gerçekleştirildi. Önceki akşam yaklaşık 120 bin kişi 3 kilometrelik sahil şeridini doldurdu. Noter nezaretinde kurulan 60 sandıkta 120 personel koroya katılanların ad, soyad ve imzalarını alarak kayıt yaptı. Ünlü sanatçı Kıraç’ın konseri öncesinde gerçekleştirilen rekor denemesinde vatandaşlar hep birlikte sözlerini Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın yazdığı, Kaan Kurmuş’un bestelediği ‘Sevgi Barış Dostluk’ şarkısını seslendirdi. Şarkının hep birlikte aynı anda söylendiği kesinleşirse Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanılacak. Halen bu rekor 88 bin kişiyle Brezilya’ya ait.
Kaynak:NetHaber 12/07/2004

 
Süper Teyze 243
İki arkadaş, Özge ve Mert Hayvanat bahçesini geziyorlardı. Neredeyse bütün hayvanları kafeslerinde ziyaret edip, seyrettiler. Nasıl yemek yiyorlar, nasıl uyuyorlar, yavrularını nasıl doyuruyorlar, n devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.