Sony ’PlayStation 3’ü mayısta tanıtacak
 

Dev bir endüstri haline gelen oyun konsolu pazarının lideri Sony, merakla beklenen yeni PlayStation’ın çalışan bir modelini önümüzdeki mayıs ayında kamuoyuna göstereceğini duyurdu. Japon elektronik devi, medyada PS3 olarak adlandırılan cihazı Los Angeles’taki E3 fuarında görücüye çıkarmayı planlıyor.

Sony’in oyun departmanının başkanı Ken Kutaragi, yeni oyun konsolunun geliştirme çalışmalarının iyi gitmediği yönündeki iddiaları reddederek, cihazı planlanan tarihe yetiştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Ancak Kutagari, PS3’ün piyasaya çıkış tarihi konusunda bilgi vermekten kaçındı.

PlayStation 2, ilk kez kauoyuna tanıtıldıktan tam bir yıl sonra Japonya’da satışa sunulmuştu. Eğer aynı yöntem PS3’te de uygulanırsa oyunseverlerin merakla beklediği cihazın 2006 mayısında piyasada olabileceği belirtiliyor.

ERKEN DAVRANAN YOL ALDI

PlayStation halen dünyanıne en çok satan oyun konsolu. PS2 mart itibariyle 70 milyon satarak Microsoft’un Xbox ve Nintendo’nun GameCube’ünü geride bırakmayı başardı. PS2 bu başarısını biraz da rakiplerinden yaklaşık bir yıl önce piyasaya çıkmasına borçlu.

PS2 ile arayı kapatmakta zorlanan Microsoft ve Nintendo aynı hatayı tekrarlamamak için yeni nesil oyun konsolunu piyasaya ilk çıkaran firma olmak için zamana karşı yarışıyor. Şu ana kadar sadece Sony, yeni konsolu ne zaman çıkaracağı hakkında ipucu veren tek firma oldu, ancak Microsoft’un yeni Xbox’ı, Nintendo’nun da Revolution kod adlı yeni konsolunu 2005 3E fuarında tanıtması bekleniyor.

PS3’ÜN BEYNİ CELL İŞLEMCİSİ

Sony’nin merakla beklenen gelecek nesil konsolu IBM ve Toshiba ile birlikte geliştirilen Cell adlı mikroişlemci ile çalışacak. Cell, tüketici elektroniği endüstrisinin Intel’in Pentium bilgisayar işlemcilerine yanıtı olarak nitelendiniliyor. Cell çiplerinin geleneksel yarıiletkenlerden on kat dana güçlü olduğu iddia ediliyor.
Kaynak:Hürriyet 13 Temmuz 2004

 
Süper Teyze 393
İki balıkçı konuşuyorlardı : - Geçen hafta buraların en büyük balığını yakaladığını duydum, doğru  mu ? diye sordu biri. - Kesinlikle ! diye haykırdı arkadaşı.Balık o kadar büyük o kada devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.