Yeni XP güncellemesi ağustosta çıkıyor
 

Microsoft’un Windows XP işletim sistemi için önemli güncellemeler içeren yeni hizmet paketi uzun bir bekleyişin ardından nihayet kullanıcılarla buluşuyor. Yazılım devi, ’daha güvenli’ ve ’istikrarlı’ bir XP vaadeden Service Pack 2’nin ağustos ayından itibaren internetten indirilebileceğini ya da CD’lerden yüklenebileceğini duyurdu.

Microsoft ilk olarak haziran ayında çıkarmayı planladığı SP2’yi temmuz ayına ertelemek zorunda kalmıştı, ancak çalışmaların uzaması SP2’nin çıkışını ağustosa attı. Firmanın güvenlikten sorumlu başkan yardımısı Mike Nash, güncellemenin daha istikrarlı ve PC’lerdeki diğer programlarla uyumlu olmasına yönelik çalışmalar nedeniyle SP2’nin çıkışının geciktiğini ifade etti.

İnternetten ücretsiz olarak indirilebilen yeni güncellemeler yavaş bağlantı nedeniyle büyük boyutlu dosyaları indiremeyen kullanıcılar için CD-Rom’lar aracılığıyla da dağıtılacak. Windows XP Home Edition için SP2’nin boyutu 70 megabyte’ı buluyor. Xindows XP Professional sürümünün güncellemesi ise toplam 92 megabyte. SP2’deki yeni teknoloji sayesinde kullanıcılar isterlerse güncellemeyi dosya dosya indirebilecek.

Nash, sonbahardan itibaren Windows XP yüklü olarak satılan tüm bilgisayarlarda SP2’nin standart olarak bulunacağını da belirtti. 

Uzun yıllar güvenliğe yetirince önem vermemekle eleştirilen Microsoft’un başkanı Bill Gates, 2002 yılında firmanın bundan sonraki en önemli önceliğinin güvenlik olacağını ilan etmişti.
Kaynak:Hürriyet 13 Temmuz 2004

 
Süper Teyze 177
Yaşlı adam bir hafta önce alışveriş ettiği mağazaya giderek, yetkili kişiyle görüşmek istedi. Mağaza görevlisi yaşlı adamı nezaketle karşıladı : - Size nasıl yardımcı olabilirim amcacığım ? Ya devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.