’Yozgatlı Matrix’ New York yolcusu oluyor!!!
 

Yozgatlı 28 amatör genç tarafından çekilen ve ’Yerli Matrix’ olarak bilinen ’Denenmemiş Proje’ isimli film, bu yıl New York Amatör Filmler Festivali’nde Türkiye’yi temsil edecek. Türkiye’de ilk kez tüm sahneleri amatör olarak Yozgat’ta çekilen aksiyon ve bilim kurgu filmi ’Denenmemiş Proje’, 02-14 Ekim 2004 günleri arasında New York’ta gerçekleşecek festival için şimdi yeniden hazırlanıyor. 

Filmin yapımcı-yönetmeni Fatih Altan, "Film, 64 sahne ve 19 bölümden oluşuyor ve 94 dakika sürüyor. Ama festivalde Türkiye’yi temsil edebilmemiz için filmin 15 dakikaya düşürülmesi gerekiyor. Bu nedenle kısaltma çalışmalarına başladık" diye konuştu. Geçen yıl New York Film Festivali’ni bir Türk’ün kazandığını ve kendisinin de ’Denenmemiş Proje’ ile iddialı olduğunu vurgulayan Fatih Altan şunları söylüyor: "Festivaldeki öncelikli hedefim Türkiye’yi sinema sektöründe dünyaya tanıtmak. Dünyanın dört bir yanından festivale katılacak olan filmler arasında benim yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiğim filmin hiçbir eksik yönünün bulunmayacağına eminim."

Festivalin geçen yıl 150 bin dolar olan ödülün bu yıl 200 bin dolara çıkarıldığını da ifade eden Altan, bu miktarın hedefine göre çok az olduğunu belirtiyor: "Çünkü tek amacım öncelikle Türk insanının amatör de olsa sinema sektöründeki başarısını ve yenilikçiliğini ön plana çıkarmak" diyen Altan, Yerli Matrix olarak Türkiye’de tanındım ve sevildim. İnşallah New York’ta alacağım ödülle bütün dünyayı selamlayacağım" diye konuştu.
Kaynak:HaberTurk
13.07.2004
 

 
Süper Teyze 348
Şeref ev ödevlerini yaparken babasına sordu : - Babacığım, kürklerini her sene değiştiren yaratıklar hangileridir ? Babası başını gazetesinden kaldırmadan cevap verdi : - Ben annenden başka devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.