Tahta At’a yer bulundu
 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Troy” filminde kullanılan ve Japonya’dan getirilecek tahta atın konulması için iki bölge tespit ettiklerini söyledi. Çanakkale’deki sivil toplum kuruluşları, belediye meclis üyeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi kuruluşların temsilcileriyle atın konulacağı bölgeyi tespit etmek için iki toplantı düzenlediklerini belirten başkan Gökhan, ilk etapta 18 Mart Tepesi’nde karar kıldıklarını söyledi.

18 Mart Tepesi’ni yüksek olduğu ve at rahatlıkla görülebileceği için tercih ettiklerini belirten Gökhan, şöyle konuştu:  “Bu bölgeye iyi bir ışıklandırma sistemi yapmayı düşünüyoruz. Çanakkale Boğazı’nın girişinde iyi bir görüş alanı olduğu için tercih ettik. Bu konuda Sayın Valimiz Süleyman Kamçı’nın da görüşünü aldık. Bu bölgeyi kendisi de beğendi. Bakanlık temsilcileri, atın tahminen Ağustos ayı başlarında Türkiye’de olacağını söyledi. Tabii gümrük işlemleri nedeniyle Çanakkale’ye geliş tarihini tam bilemiyoruz.”

Tahta atın 25 dönümlük alana monte edileceğini kaydeden Gökhan, ”Atı 4-5 dönümlük bir bölgeye yerleştireceğiz. Bölgede, peyzaj çalışmaları ve yeşil alanlar yapılacak. Ziyaretçilerin oturabilmesi için kafeler ile hediyelik eşya satan işyerleri bulunacak. Parka da Truva Parkı adı verilecek” dedi.

Gökhan, tahta atın konulması için, bu bölgeye alternatif olarak, Çanakkale-İzmir karayolunda Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı’na ait bir alanın düşünüldüğünü de belirtti.
Kaynak:Hürriyet 15 Temmuz 2004

 
Süper Teyze 369
Yavru ördekler anneleriyle birlikte kentte yürüyüşe çıkmışlardı. Parkta bir tur attıktan sonra birlikte hamburger yemeye gittiler. Sonra da evlerine dönmek üzere yola koyuldular. Tam o sırada küçük  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.