Çukurova’ya teknokent kurulacak
  Üniversitenin Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncay Yılmaz, Adana’ya teknokent kurmak için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan gerekli izni aldıklarını, Bakanlar Kurulu kararını beklediklerini kaydetti. Çukurova Teknokenti, kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından, Balcalı Kampüsü’nde 859 bin 585 metrekarelik bir alanda kurulacak.
Dr. Tuncay Yılmaz, teknokentlerin önemli bölümünün istenilen performansta çalışmadığını kaydederek, diğer teknokentlerin ODTÜ ile İTÜ düzeyine getirilmesi için ekonomik etkinliklerinin artırılması gerektiğini belirtti. Dr. Yılmaz, “Amacımız, Çukurova Teknokent’i hızlı bir atakla geliştirerek ODTÜ ve İTÜ düzeyine getirebilmek” diye konuştu.
      
TEKNOLOJİK KALKINMA ÜSLERİ
       Teknokentlerde kurulan firmalar, 31 Aralık 2013 tarihine kadar gelir ve kurumlar vergisinden muaf oldukları için önemli bir maliyetten kurtuluyorlar. Şirketler bu sayede Ar-Ge çalışmalarına daha büyük kaynak aktarabiliyor. Döner sermaye ve TÜBİTAK destekli projeler haricinde üniversite dışında çalışmaları mümkün olmayan öğretim üyeleri, teknokentlerde istihdam buluyor veya kendi şirketlerini kurabiliyorlar. 
Kaynak:Ntvmsnbc 14 Temmuz 2004
       
 
Süper Teyze 161
Küçük Ada heyecanla annesine koştu : - Anneciğim bak ! Bahçede dört tane böcek yakaladım. İkisi dişi, ikisi de erkek ! - Aferin oğlum, dedi annesi. Peki cinsiyetlerini nereden biliyorsun ?  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.