IBM elektronun içine girdi
  Araştırma bilim adamlarına, atom altı parçacıkların hareketleri hakkında ipuçları verecek. Uzmanlar, araştırmanın gelecekte daha güçlü mikroskopların ve yeni ilaçların üretiminin yolunu açtığını belirttiler.
Tek bir elektronun görüntülendiği çalışma, IBM’in Almaden Araştırma Merkezi’nde nanoteknoloji çalışmalarından sorumlu Daniel Rugar başkanlığında yürütülüyor. İlkesel olarak Manyetik Görüntüleme (MRI)’ye benzeyen, Magnetic Resonance Force Microscopy (MRFM) adlı teknik, doktorların kullandığı MRI’dan 10 milyon kat daha ayrıntılı resim çekebiliyor.
       MRFM’nin temel özelliği, ‘microcantilever’ adı verilen bir mikroskobik silikonun manyetik ucunun saniyede 5 bin kez titremesi. IBM yakın gelecekte, protonların ve diğer atomaltı parçacıkların görüntülenmesini sağlayacak teknolojinin geliştirileceğini açıkladı.
Kaynak:Ntvmsnbc 15 Temmuz 2004
      
 
Süper Teyze 199
Gecenin geç saatlerinde, tavuk kümesinden garip sesler gelmeye başlamıştı. Çiftçi ve karısı meraklandılar. Yaşlı adam el fenerini alarak karanlıkta kümese doğru yürümeye başladı. Bir yandan da kendi k devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.