Türkiye’nin yüzde 87’si İnternet’siz
 

İnternet kullanım alışkanlığı ile ilgili yapılan bir araştırma Türkiye’nin bilgisayar ve İnternet kullanımında sınıfta kaldığını gösterdi. GFK Türkiye’nin toplam 20 büyük ili kapsayan, 15 yaş ve üstünde bulunan yaklaşık bin 300 kişiyle yaptığı anket sonucunda hazırladığı ”İnternet Kullanım Alışkanlığı Araştırması”na göre, Türkiye’nin sadece yüzde 20’si bilgisayar kullanıyor.

Bilgisayar kullanan kesim dikkate alındığında da bilgisayarın en çok evde kullanıldığı görülüyor. Bilgisayar kullananların yarısı evde, yüzde 30’u ise işyerlerinde bilgisayar kullanıyor.

İnternet’in artık bir “vazgeçilmez” olduğu günümüzde, Türkiye’de yüzde 87’lik bir oranı oluşturan grup, internete hiç girmiyor. Sadece yüzde 13’lük bir grubu oluşturan kullanıcıların yüzde 41,12’si evlerinden internete giriyor. İnternet cafeler gibi halka açık yerlerde internete girme alışkanlığı ise yüzde 44 düzeyinde.

İnternet’e bağlanma sürelerine bakıldığında, Türkiye genelinde yüzde 31’lik bir oranı oluşturan grup 1-2 yıldır bağlantı kurarken, yüzde 18’lik bir kesimin 5 yıldan daha uzun bir süredir internete bağlandığı görülüyor.

Türkiye genelinde en çok internet kullanım alışkanlığı olan bölge ise yüzde 39 ile Marmara, Güneydoğu Bölgesi’nde ise bu oran yüzde 5.

KADININ İNTERNETTE DE ADI YOK

Araştırmaya göre, İnternet’i en fazla kullanan yaş grubu yüzde 52’lik oran ile 18-24 yaş arasında. 35-44 yaş grubunda ise bu oranın yüzde 7’lere düştüğü, 45 ve üstü yaş gruplarına bakıldığında da yüzde 9 ile tekrar bir yükselişin olduğu görülüyor.

Erkekler yüzde 73’lik oran ile interneti kadınlardan daha fazla kullanıyor.

İnternet’e haftada 3-4 gün bağlananlar, toplam kullanıcıların yüzde 28’ini oluştururken, İnternet kullanıcılarından yüzde 23’ü haftada 1-2 gün, yüzde 32’si ise her gün bağlanıyor. Türkiye genelinde hafta içi bağlantı süresi ise 2-3 saat.

İNTERNET TV VE GAZETE ALIŞKANLIKLARINI VURUYOR

İnternet kullanımının televizyon, gazete, radyo alışkanlıklarını azaltması ise dikkat çekiyor. Buna göre internet kullananların yüzde 41’i artık TV karşısında yüzde 47 oranında daha az vakit geçiriyor, gazeteye ise yüzde 39 daha az zaman ayırıyor.

İnternet kullanımı ile dergi ve radyo dinleme alışkanlıkları ise yüzde 15 oranına geriliyor.

İnternet kullananların yüzde 59’u ise tüm mecralara eskiden olduğu gibi zaman ayırabiliyor.
Kaynak:Hürriyet 19 Temmuz 2004


 
Süper Teyze 229
Babası Tülay’a sordu : - Kızım annen artık İngilizce kursuna gitmek istemediğini söyledi, doğru mu ? - Evet babacığım, dedi Tülay. - Peki neden ? - Çok fazla  yabancı kelime öğreti devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.