Kötü davranış geni bulundu
 

Bilim adamları, bazı kişilerin saldırgan ve şiddet içeren davranışlara daha yatkın olmasına yol açtığı bildirilen bir gen taşıdıklarını açıkladı. İngiliz The Daily Telegraph Gazetesi, bilim adamlarının sürdürdükleri genetik araştırmalarda ‘‘kötü davranış’ genini bulduklarını aktarırken, bu geninn harekete geçmesinde kişinin çocukluk yaşamındaki durumunun etkili olduğunu yazdı.

Çocukların ihmal edilmesi veya kötü muameleye maruz kalması halinde ‘kötü davranış’ geninin harekete geçtiği belirtildi. Bilim adamlarının elde ettiği bulguların, kişinin yapısının oluşmasında ‘Genetik yapı mı, çevre etkisi mi etkili?’ tartışmalarının sanılandan da karmaşık olduğunu gösterdiği belirtildi. Bilim adamları, kötü davranış geninin aktif hale geçmesi durumunda insanı mutlu eden seratonin hormonunun düzeyini düşürdüğünü saptadı. Ancak, çocuklarda kötü muamele ya da ilgisizliğin neden bu geni tetiklediği anlaşılamadı.  
Kaynak:Hürriyet 21 Temmuz 2004

 
Süper Teyze 252
Öğretmeni Ayça’ya sordu : - Sence pencere camından gözlük yapmak mümkün mü kızım ? - Kesinlikle hayır ! dedi Ayça. - Aferin ! dedi öğretmen. Neden olduğunu da açıklayabilir misin peki ?  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.