Sinema ’Barış’ın hizmetinde
 

Bağımsız, gönüllü ve özgür bir birliktelik olan bir Barış İçin Sinema Girişimi’nin geçen yıl birincisini düzenlediği, 1’er dakikalık ’Barış’ konulu filmlerden oluşan projenin ikincisi bu yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde başlayacak. Herhangi bir ön koşula bakılmaksızın herkese açık olan "Yüzde Yüz Barış" projesine son film yollama tarihi 15 Şubat 2005 ve projeye yollanan filmlerin tüm dünyada ilk izlenme tarihi ise Irak Dünya Mahkemesi’nin İstanbul’da son oturumunu yapacağı tarih olan 20 Mart 2005.

Proje kapsamında her yönetmen kendi 1 dakikasını kurmaca, belgesel, deneysel ya da animasyon olarak hazırlayabiliyor. Ama yapımların özgün olması, telif ile ilgili bir sorununun bulunmaması, bu projeye yollanan kurgusuyla bir başka yerde yayınlanmamış olması isteniyor.

Girişim bütünüyle gönüllü ve bağımsız bir yapıya sahip olduğundan projenin de parasal anlamda herhangi bir destekçisi ya da sponsoru bulunmuyor. Herhangi bir yarışma ve ödül de söz konusu değil.  Barışa dair söyleyecek 1 dakikalık da olsa birşeyleri olupta eli kamera tutan amatör olsun profesyonel olsun herkes bu projeye katılmaya çağrılıdır.

Projenin ayrıntıları 1 Ağustos 2004’ten itibaren www.barisicinsinema.org adresinde de duyurulacak.
Kaynak:Hürriyet 21 Temmuz 2004

 
Süper Teyze 289
Küçük Cem ablasına seslendi : - Abla bak ! Balkondaki antene çok komik bir kuş konmuş !  Ama adını bilmiyorum ! Sen biliyor musun ? Ablası okuduğu kitaptan başını kaldırmadan cevap verdi  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.