Apollo 11’in 35’inci yıldönümü kutlandı
 

NASA insanoğlunun Ay’a ayak basışının 35’inci yıldönümünda yeniden gözünü Ay’a çevirdi. Apollo 11 seferinin 35’inci yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlanırken, NASA’nın 20 yıldan önce Ay’a yeniden dönmesi mümkün görünmüyor.

Houston’da yapılan kutlamalarda Johnson Uzay Üssü’ndeki personelin yanı sıra emekli NASA çalışanları da katıldı. Washington’daki galada ise aya ilk ayak basan insan olan Neil Armstong ve ekip arkadaşları Buzz Aldrin ve Michael Collins de vardı. Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki Amerikalı astronot Mike Fincke ve Rus kozmonot Gennady Padalka da tarihi seferin yıl dönümünü kutladı. 20 Temmuz 1969’da Eagle modülü Ay’a indiğinde her iki uzay adamı da Armstrong ve arkadaşlarını hayranlıkla izleyen iki küçük çocuktu.

Johnson Uzay Üssü’nün yardımcı yöneticisi Randy Stone o günlerde bir çok şeyin daha kolay olduğuna dikkat çekerek, "Soğuk Savaş nedeniyle bir teknoloji yarışı içindeydik. Mali kaynak bulmak çok daha kolaydı" dedi.
Kaynak:Hürriyet 21 Temmuz 2004

 
Süper Teyze 297
Saatlerce kuaförde sıranın kendisine gelmesini bekleyen kadın vazgeçmek üzereydi ki : - Buyurun bayan, sıra sizde ! dendiğini duydu. Aynanın karşısındaki koltuğa oturup beklemeye başladı. Az s devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.