Dev veri hırsızlığı
 

ABD’de bir kişi dünyanın en büyük veri tabanı şirketlerinden Acxicom’un sunucularına girerek çok sayıda kişisel bilgi çalmakla suçlanıyor. Scott Levine hakkında 144 maddelik bir iddianame hazırlanırken, ABD Adalet Bakanlığı olayın bugüne kadar görülen en büyük veri hırsızlığı olabileceğini vurguladı.

Yöneticisi olduğu Snipermail adlı şirket aracılığıyla e-posta üzerinden reklam yapan Levine’e yöneltilen suçlamalar arasında dolandırıcılık, kara para aklamak, komplo kurmak, adaleti engellemek, koruma altındaki bilgisayarlara sızmak da var.

8.2 GIGABYTE’LIK VERİ ÇALDI

Levine’in kurbanı olan Acxicom kişisel, mali ve kurumsal veri yönetiminde dünya devleri arasında geliyor. Şirket milyonlarca bireysel tüketicinin yanı sıra aralarında IBM, Microsoft ve GE gibi devler ve kredi kartı şirketlerinin bulunduğu çok sayıda kurum adına büyük miktarda veri üzerinde işlem yapıyor.

45 yaşındaki Levine’in Acxiom sunucularından çaldığı veri miktarının yaklaşık 8.2 GB’ı bulduğu sanılıyor. Hırsızlığın firmaya maliyeti ise 7 milyon dolara yaklaşıyor. Levin ve diğer Snipermail çalışanları Acxiom sunucularından çaldıkları e-posta adreslerini diğer pazarlama şirketlerine sattığı belirtiliyor.

ACXIOM’UN İKİNCİ ’SOYULUŞU’

Dev veri hırsızlığı, geçen sene yine benzer bir hırsızlığın kurbanı olan Acxiom’la ilgili yürütülen soruşturma sırasında ortaya çıkarıldı. Ancak geçen seneki vaka ile son hırsızlık arasında doğrudan bir bağlantı olmadığı belirtildi.
Kaynak:Hürriyet 22 temmuz 2004

 
Süper Teyze 98
Küçük Şebnem süslenmeye çok meraklıydı. Saatlerini yatak odasında,annesinin tuvalet masasının başında geçirebilirdi. O gün de koşarak annesinin yanına geldi : - Anneciğim sana iyi bir haberim v devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.