Sıcak çok sıcak bir çekim
 

Ünlü stilist Nikie Brodie ile fotoğrafçı James Seymour Lee 24 saat Çemberlitaş Hamamı’na kapandı. 420 yıllık hamamın fırınları bu önemli konuklar için iki gün önceden kapatılmıştı ama buna rağmen içeride 38 dereceye varan sıcaklık ve yüzde 85 nem oranı her ikisini de hayli terletti.

İkilinin hamam sefası aslında iş içindi. 34 dergisinin kapak çekimleri için İstanbul’a gelen Brodie ve Lee, 3 kişilik bir manken grubuyla Dolce Gabana, Roberto Cavalli ve Donna Karan tasarımlarının fotoğraflarını çekti.

34 dergisi İstanbul’da İngilizce hazırlanıp, New York’tan Singapur’a kadar dünyanın bütün önemli merkezlerinde satılan yeni bir dergi. Sahibi ve editörü reklamcı Murat Patavi dergide Doğu’nun kalbi ile Batı’nın aklını birleştirmeye çalıştıklarını söylüyor. Hamam gibi otantik mekanlar derginin sayfalarına sık sık taşınacak.

Bu fikirden ve ilk kez geldiği İstanbul’dan çok etkilendiğini söyleyen stilist Nikie Brodie, Wallpaper için 5 yıl çalıştıktan sonra 34 ekibine katıldı. Henüz 34 yaşında olan genç stilistin kariyer geçmişinde Claudia Schiffer’in stilistliğinin yanı sıra Sunday Times Style, Tank gibi tanınmış yayınlar da yer alıyor.

Aslında bir film fotoğrafçısı olan James Seymour Lee (59) ise fotoğraflarındaki sinematografik yaklaşımı ile biliniyor. Onun için mankenler birer oyuncu. Vogue, Harpers-Queen ve birçok başka ünlü dergide çalıştı. İstanbul’dan sonra Vogue’un çekimleri için şu anda İtalya’da. Çekimler sırasında her ikisi de çok yoruldular, çok ter döktüler ama ortaya kendi deyimleri ile ‘iyi iş’ çıktı.
Kaynak:Hürriyet 24 Temmuz 2004

 
Süper Teyze 178
Film bitmiş, sinema salonunun ışıkları yanmıştı. Adam yanındaki kadına dönerek hayretle bağırdı : -  Size inanamıyorum hanımefendi ! Tam iki saattir şapkamın üzerinde oturuyorsunuz ! Kadı devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.