Şimdiki çocuklara eski moda oyunlar
 

Kılavuz dağıtılacak
İNGİLİZ hükümeti çocuklarda önemli bir sağlık sorunu haline gelen obeziteye karşı mücadelede eski çocuk oyunlarının önemli rol oynadığını belirtti. Ebeveynlere bu oyunların nasıl oynanacağını gösteren küçük kılavuzlar dağıtılacak. Günümüz çocukları bilgisayar oyunları ve televizyon izlemeye gereğinden fazla zaman ayırıyor.

Oyunlar tarif ediliyor
BU da vücudun hareketsiz kalmasına ve aşırı kilo alınmasına yol açıyor. Sağlık ve spor bakanlığınca hazırlanacak kılavuzlarda eskiden yaygın olan atlama, seksek, saklambaç gibi fiziki aktivite gerektiren oyunların yeniden miniklerin günlük hayatına girmesi önerilecek ve bu oyunların nasıl oynandığı hatırlatılacak.

Çocuğa 1 saatten fazla TV zararlı

DIŞ HABERLER SERVİSİ
İNGİLİZ çocukları günde en az ortalama 4 saat TV izliyor. Bu süre, uzmanların önerdiği süreden 4 kat fazla. Bir araştırma sonucunda uzmanlar çok televizyon izlemenin çocukların okuldaki başarısını engellediğini ve çocukta obezite riskini artırdığını söyledi.
YAPILAN diğer bir araştırma sonucunda da uzmanlar, çocukların günde 1 saatten fazla TV izlememesini öneriyordu. Çocukluğunda fazla TV izleyenler ilerleyen yıllarda obez ve sigara bağımlısı olma riskiyle karşı karşıya bulunuyor.
Kaynak: Milliyet 26 temmuz 2004

 
Süper Teyze 338
Boğaç, saçma  bilmecelere çok meraklıydı. Bir gün yine yakın arkadaşı Okay’ı yakaladı : - Bilmeceme doğru cevap verirsen, sana benden bir dondurma ! Anlaştık mı ? dedi. - Anlaştık , ded devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.