Beyaz balina Aydın’dan sonra şimdi bekçi turna
 

Göç sırasında yolunu şaşırıp Sinop’un Gerze İlçesi’ne gelen ak turna, beyaz balina Aydın’dan sonra Gerze’nin moskotu oldu. Ayağındaki halkadan Rusya’daki Oka Crane Breeding Center’da (Ak Turna Üretim Merkezi) 1995 yılında doğduğu anlaşılan ak turna, 1997 yılındaki göç dönüşünde yolunu şaşırıp Sinop’un Gerze ilçesi Yaykıl köyüne indi.

Köylüler tarafından bitkin halde bulunan turna, bahçesinde tavuskuşu, ördek ve horoz yetiştiren hayvansever İsmail Mızraklı’ya verildi. İlçede inşaat malzemesi satan Mızraklı, dünyada çok az sayıda bulunan turnayı o tarihten itibaren bahçesinde büyütüp besledi. Şimdi 9 yaşında olan turna, işadamının hem evini, hem de barındığı bahçenin bekçiliğini yapmaya başladı. Yabancılara bağırarak sahibine haber veren turna, yanına yaklaşmak isteyenleri ise gagalıyor. İlçenin cadde ve sokaklarında tek başına dolaşan turna, zaman zaman da sahibinin arkasından ilçeyi geziyor. 
Kaynak:Hürriyet 27 Temmuz 2004

 
Süper Teyze 302
Genç kadın evcil hayvanlar satan dükkana girdi ve satıcıya bir papağan satın almak istediğini söyledi. - Tam size göre bir kuşumuz var ama biraz pahalı, dedi adam. - Fiat devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.