Google ‘hack’lendi
  Google mühendisleri ancak 3 saatlik bir uğraştan sonra virüsü püskürtebildiler. Yapılan analize göre, günde 200 milyondan fazla tık alan Google sitesine saldırı TSİ 18.30’da başladı. ABD, Fransa ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkedeki kullanıcılar Google sitesine giremediler.   
Saldırının ilk tespit edildiği İngiltere’de kullanıcılar Google sitesine girdiklerinde sunucu hatası ile karşılaştılar. Google’dan yapılan açıklamada, sitenin MyDoom virüsününü saldırısı nedeniyle bir süre için yavaşladığı, ancak ciddi bir hasarın oluşmadığı ifade edildi. Belirlemelere göre, diğer arama motorları da MyDoom virüsünün saldırısına maruz kaldılar.
      
KURBAN ADRESLERİ ARAMA MOTORLARINDAN
       Sophos ve McAfee’ye göre saldırı geleneksel bir servis reddi değil. Google’ın yanı sıra Altavista, Yahoo ve Lycos sayfaları da benzer saldırılara maruz kaldı. MyDoom daha önce görülmemiş yeni bir teknik kullanıyor. MyDoom’un diğer virüslerden farklı olarak bulaşacağı e-postaları ele geçirmek için arama motorlarında arama yapıyor, mesaj gruplarına sızıyor.
      
MİCROSOFT VE SCO’YA SALDIRMIŞTI
       Virüsün son olarak MyDoom-O versiyonu internette ek dosya yoluyla yayılıyor. MyDoom’un önceki versiyonları Microsoft ve SCO şirketlerinin web sitelerine servis reddi saldırıları gerçekleştirmişti. Ocak ayında gerçekleşen saldırının, SCO’nun açık kaynak Linux işletim sistemini dava etmesine tepki gösteren açık kaynak fanatikleri tarafından yapıldığı fikri ortaya atılmıştı.
Kaynak:Ntvmsnbc 27 Temmuz 2004
       
 
Süper Teyze 455
Serdar babasına dert yanıyordu : - Sınıftaki bazı arkadaşlarımla anlaşamıyorum babacığım, dedi., - Olabilir oğlum , dedi babası. Yetişkinler arasında da olur bazan böyle şeyler. Serdar öfkeliydi  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.