Robert Kolej ikinci gelen çoban Orhan’ a kapısını açtı
 

Robert Kolej, Özel Okullar Sınavı’nın şampiyonları Şanlıurfalı keçi çobanı Orhan Erboğa ile Diyarbakırlı Kadir Girişin’e kapılarını açtı.

Robert Kolej Müdürü Güler Erdur, iki başarılı öğrencinin okullarında burslu okuyabileceğini söyledi. Müdür Erdur, yıllık yatılı öğrenim ücreti 28.9 milyar lirayı bulan okulda ücretsiz okumak isteyenlerin bugün mesai bitimine kadar Robert Kolej’e başvurup, burs için gereken belgeleri almaları gerektiğini kaydetti.

İŞTE HAYALLERİ

Viranşehir’de 10 çocuklu dar gelirli bir ailenin ikinci çocuğu olan Özel Okullar Sınavı ikincisi Orhan Erboğa, yazları yaşadıkları mezrada keçileri otlatarak aile bütçesine katkıda bulunuyor. Erboğa’nın hedefi, okuyup doktor olmak. Diyarbakırlı tesbih satıcısı Alaattin Girişken’in oğlu Kadir Girişken ise, sınavda bir soruyu yanıtlayamayınca birinciliği kaçırdı, ama o da şampiyonluk kadar değerli ikinciliği kazandı. Üstelik bu başarı ona da Robert Kolej kapısını açtı. Kadir Girişken’in ideali genetik mühendisliği. O, ‘Genetikçi olup öğretmenimi kopyalayacağım’ diyor.

Ankaralı ikinci 14 yaşındaki Sercan Arık’ın da tercihleri arasında Robert Kolej bulunuyor. Arık elektronik mühendisi olmak istiyor. Sosyal bilgilerden bir yanlış yanıtla İstanbul birincisi ve Türkiye ikincisi olan 15 yaşındaki Buğra Baturay Akaslan ise, okuyup robot yapmak istiyor. Onun tercihi de, ya İstanbul Lisesi, ya da Robert Kolej olacak.  
Kaynak:Hürriyet 28 Temmuz 2004

 
Süper Teyze 284
Onur ve babası Pazar sabahı balığa çıkmışlardı. Saatlerce olta salladılar ama tek bir balık bile yakalayamadılar. Canı sıkılan Onur yalvaran gözlerle babasına baktın ve dedi ki : -  Babacığı devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.