Hem ünlü, hem zengin, hem yalnız, hem çulsuz
 

Merhan Karimi Nasseri, hayatının son 16 yılını, 1988’in sıcak bir ağustos günü geldiği Paris’in Charles de Gaulle Havaalanı’nda geçiren bir İranlı.
1988’de yasadışı yollardan geldiği Belçika’da tutuklanıp 4 ay hapis cezası alan Nasseri, İran’a sınır dışı edilmek üzere getirildiği havaalanında kendisini ’vatansız’ ilan ederek İran’a dönmedi. Böylece ülkesinde olası bir idamdan kurtulan Nasseri, o günden beri havaalanındaki bir terminalde yaşıyor. 59 yaşındaki Nasseri’nin bu uçuk öyküsü, gerçekten bir filme konu oldu. Hem de sinemanın dahi çocuğu Steven Spielberg’in vizöründen.

’Eşyalarım ne olacak?!’
Ne var ki, Nasseri, ’Terminal’ isimli filmde, Tom Hanks’in kendisini nasıl canlandırdığını izlemeye hiç de niyetli değil.
Havaalanını terk ederse, güvenliğin ona ait tüm eşyalara el koyacağına inanan ve burada geçirdiği 16 yıl boyunca ruh sağlığını da yitirdiği sanılan Nasseri, Spielberg’den hayat öyküsü karşılığı 300 bin dolar (yaklaşık 450 milyar TL) almasına rağmen, dışarı adım atmaya niyetli değil.
Avrupa’da sonbaharda gösterime girecek filmin gişe hasılatından yüzde alacak Nasseri, bu zenginliğe rağmen günde birkaç euro’dan fazla harcamadığını, parasını havaalanından ayrılacağı güne sakladığını söylüyor.
Kaynak:Milliyet 28 Temmuz 2004


 
Süper Teyze 27
Ali ve kardeşi Selen odalarında oynuyorlardı. Ali bir ara Selenin aynanın karşısında öylece durduğunu fark etti. Yanına gelip merakla sordu : - Selen aynanın karşısında gözlerin kapalı dikilip duru devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.