Sualtından 2300 yıllık Pegasos çıktı
  Antalya’nın Gazipaşa İlçesi’nde yürütülen arkeolojik sualtı çalışmalarında, Helenistik döneme ait 2 bin 300 yıllık ‘Pegasos’ heykelciği bulundu. Dünyada bir eşi daha olmayan esere paha biçilemiyor.
Gazipaşa İlçesi’nde yüzey araştırmalarını yürüten ABD’deki Purdue Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Nicholas Rauh, düzenlediği basın toplantısında, Güney Köyü’ndeki antik limanda, iki haftadır yürütülen sualtı çalışmalarında ilginç buluntularla karşılaşıldığını söyledi.
Bölgede 9 yıldır karada yüzey araştırması yaptıklarını, bu yıl ise Florida State Üniversitesi’nden Prof. Cherly Ward’ın bilimsel direktörlüğünde sualtı çalışmalarına başladıklarını belirten Rauh, yaklaşık 15 metre derinlikte ‘Pegasos’ heykelciği bulduklarını ifade etti.
       Rauh, “Ülkemiz Amerika Birleşik Devletleri’nde, burada yürütülen çalışmalara çok büyük önem veriliyor. 9 yıldır Gazipaşa’da çalışıyorum. Hükümetimiz çalışmalar için bize 700 bin dolar ödenek gönderdi” diye konuştu.
      
DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK
       Prof. Ward ise yaklaşık 20 santimetre boyutundaki Helenistik döneme ait bronz ‘Pegasos’ heykelciğinin, gemi başlığı olarak kullanılmış olabileceğine dikkati çekti. Eserin 2 bin 300 yıllık olduğunu kaydeden Ward, “Böyle bir esere dünya üzerinde henüz rastlanılmadı. Bu yüzden esere paha biçilemiyor. Arkeolojik anlamda değeri çok büyük. Eserle ilgili çalışmalara şimdi kütüphanede devam edeceğiz” dedi.
Kaynak:Ntvmsnbc 27 Temmuz 2004
 
Süper Teyze 477
Türkçe dersinde fiil çekimlerini öğrenmişlerdi. Öğretmen çekimlerle ilgili ev ödevi verdi ve ertesi gün de sözlü yapacağını duyurdu. Ertesi günkü sözlüye ilk kalkan Selimdi. - Fiil çekimlerine ha devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.