Sinemasız illere ‘film’ takviyesi
 

Sinemasız illere, yaz döneminde ‘film’ takviyesi yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk sinemasının 22 seçkin filmini, sineması olmayan 18 ilin halkıyla buluşturuyor.   
 
Türk Sineması’nın adından çok söz ettiren ‘Uzak’, ‘Okul’, ‘Vizontele Tuuba’, ‘Neredesin Firuze’ ve ‘Asmalı Konak’ın da aralarında bulunduğu 22 filmi, 2 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında sineması olmayan illerde gösterime girecek.   
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ile işbirliğinde sinema salonu bulunmayan illere sinema filmi götürecek.
       Sinema salonu bulunmayan illerde sinemayı tanıtmak ve sinema aracılığı ile bu bölgelerin kültürel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan ‘İl İl Sinema Gösterimi Projesi’, 2 Ağustos’ta Adıyaman, Bilecik, Gümüşhane ve Hakkari’de başlayacak.
       5 Eylül tarihine kadar sürecek etkinlikler kapsamında; Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Iğdır, Isparta, Kilis, Kırşehir, Muş, Siirt, Şırnak ve Tunceli’de de Türk sinemasının seçkin yapıtları seyirciyle buluşacak.
       Her ilde 6’şar gün gösterim yapılacak olan etkinlikte, filmler gündüz kapalı salonlarda, akşamları ise açık alanlarda vatandaşların izlemesine sunulacak.
      
TÜRK SİNEMASININ SEÇKİN YAPITLARI  
 Cem Özer ’Neredesin Firuze’de
           Sinemasız illere gönderilecek Türk filmleri arasında, adından çok söz ettiren yapıtlar da bulunuyor.
       Bu çerçevede, Yağmur Taylan’ın yönettiği ‘Okul’, Nuri Bilge Ceylan’ın ödüllü filmi ‘Uzak’, Yılmaz Erdoğan’ın ‘Vizontele Tuuba’, Mustafa Altıoklar’ın ‘O Şimdi Asker’ filmleri seyirciyle buluşacak.
       Ayrıca, Sinan Çetin’in ‘Propaganda’, Zeki Alasya’nın ‘Rus Gelin’, Ümit Cin Güven’in ‘Sır Çocukları’, Ömer Kavur’un ‘Yusuf ile Kenan’ ve ‘Karşılaşma’, Memduh Ün’ün ‘Zıkkımın Kökü’, Zeki Ökten’in ‘Gülüm’, Kartal Tibet’in ‘Hababam Sınıfı’, Reis Çelik’in ‘İnat Hikayeleri’, Ömer Vargı’nın ‘İnşaat’, Ezel Akay’ın ‘Neredesin Firuze’, Barış Pirhasan’ın ‘O Da Beni Seviyor’, Ziya Öztan’ın ‘Abdülhamit Düşerken’, Tunç Başaran’ın ‘Abuzer Kadayıf’, Abdullah Oğuz’un ‘Asmalı Konak’, Tolga Örnek’in ‘Atatürk’, Derviş Zaim’in ‘Çamur’ ve Yusuf Kurçenli’nin ‘Gönderilmemiş Mektuplar’ adlı filmleri de sinemasız illerdeki sinemaseverlere sunulacak.
Kaynak:Ntvmsnbc 27 Temmuz 2004
 

 
Süper Teyze 467
Coğrafya dersinde öğretmen Nazlı’yı sözlüye kaldırır. İlk iki soruya cevap veremeyen  Nazlı’ya : - Sana bir şans daha veriyorum kızım,der. Söyle bakalım, -Ölü deniz yurdumuzun neresindedir devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.