Kumdan heykelle Caretta sevgisi
 

Mersin’in Mezitli Beldesi sahillerinde kumdan Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının heykellerini yapan 48 yaşındaki Rahmi Öztürk, amacının insanlara sevgi aşılamak olduğunu söyledi.

Mezitli Belediyesi’nde bekçilik yapan Öztürk, 20 yıldır kent sahillerinde gerçek boyutlarından ayırt edilemeyecek şekilde Caretta Caretta, kobra yılanı, köpekbalığı, timsah gibi kumdan heykeller yapıyor.

Üzerlerini sprey boyayla boyayan Rahmi Öztürk, insanların doğaya saygılı olmasını, deniz kaplumbağalarının nesillerinin korunması için sahile bıraktığı yumurtaların korunmasını istedi. Her bir hayvan figürünü 4- 5 saatte yaptığını ifade eden Öztürk, bu eserleri görmek isteyenleri Mezitli sahillerine davet ederek, ‘Bodrum’da önümüzdeki aylarda yapılacak olan ve tamamen yabancı kişilerin katılacağı bir yarışmadan davet bekliyorum. Mersin ve Mezitli’nin sesini bu yarışmada en iyi şekilde duyuracağıma inanıyorum’ dedi.
Kaynak:Hürriyet 29 Temmuz 2004

 
Süper Teyze 455
Serdar babasına dert yanıyordu : - Sınıftaki bazı arkadaşlarımla anlaşamıyorum babacığım, dedi., - Olabilir oğlum , dedi babası. Yetişkinler arasında da olur bazan böyle şeyler. Serdar öfkeliydi  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.