Uzay mekiklerinin gövde yapısı değişti
 

NASA, 1 Şubat 2003’te yaşanan Columbia faciasının ardından sorgulanmaya başlanan uzay mekiklerinin gövde yalıtım yapısını değiştirdi. Bu değişikliğin ardından ilk mekik 2005 yılında uluslararası uzay üssünün yapımına katkıda bulunmak amacıyla uçacak.

NASA Genel Müdür Yardımcıları’ndan Michael Kostelnik’in açıklamasına göre, uzay mekiği yakıt tankları, sıvı oksijen ve hidrojeninin oluşturduğu eksi 253 derecelik sıcaklık ve atmosferi delişte gereken egzoz ateşine dayanıklı ısı ayarlayıcılarıyla donatıldı.
   
NASA, 1 Şubat 2003’te Columbia uzay mekiği yakıt tankından kopan bavul büyüklüğünde yalıtım köpüğünün sol kanadı delerek bu kanadın atmosfere geri dönüşte yırtılmasına ve yanmasına neden olduğunu saptamıştı. Faciadan sonra ilk mekik, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun yapımına da katkıda bulunmayı sürdürmek üzere 2005 yılında uçacak.
   
Uzay mekiğinin yapımına katkıda bulunan Lockheed Martin şirketinden Harry Wadsworth, yeni yakıt tankları yalıtım modelinin ekim ayına kadar Florida Cape Canaveral Uzay Üssü’ne yollanarak hazır olacağını, büyük kazadan sonra ilk mekik  seferinin şubat veya mart 2005’te yapılacağını bildirdi. 
Kaynak:Hürriyet 28 Temmuz 2004

 
Süper Teyze 330
Demet anneannesine yalvarıyordu : - Ne olur anneanneciğim, bana 2 YTL ver ! Ne olur ! - Ne yapacaksın o parayla ? diye sordu anneannesi. - Hiiiiç ! dedi küçük kız. Sokağın köşesinde bağıran devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.