Çocuk fotoğrafçıların el kitabı
  Fotoğrafçı Çoçuklar’ın serüveni artık bir kitapta toplandı. 1999 İzmit Depremi’nden sonra Dayanışma Gönüllüleri’nin başlattığı, daha sonra Fotoğraf Vakfı Girişimi’nin devam ettirdiği Fotoğrafçı Çocuklar Atölyesi’nin tarihçesini anlatan ’Çocuklarla Fotoğraf’ kitabı ’fv yayınları’ndan çıktı. Fotoğrafçı Özcan Yurdalan ile Mehmet Kaçmaz’ın derlediği kitap, çocuklarla fotoğraf çalışması yürütmek isteyen bütün kurum, kuruluş ve kişiler için önemli bir kaynak olma özelliği taşıyor.

Üç bölümden oluşan kitabın ilk bölümünde 1999-2004 yılları arasında düzenlenen dokuz fotoğraf atölyesinin hikâyesi ele alınıyor. İkinci bölümde atölye pratiğinin fotoğrafik ve pedagojik yöntem olarak nasıl bir farklılık gösterdiğini inceleyen Mehmet Kaçmaz, Münih Üniversitesi Pedagoji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Erhard Müller ve Tadayuki Kusuyama’nın yazıları yer alıyor. Kitabın üçüncü bölümü ise çocuklarla bir atölye çalışması yapmak isteyenlere yönelik ayrıntılı bilgi veriyor.

Kitap aslında daha önce bu atölye çalışmasına katılan çocukların çektiği fotoğraflardan oluşan fotoğraf albümünü de tamamlıyor. Fotoğrafçı Çocuklar Atölyesi ilk olarak 1999 İzmit Depremi sonrası İzmit Bekirpaşa’daki Eski Cephanelik Çadırkenti’nde düzenlenmişti. Dört ay süren atölyeye yaşları sekiz ile 17 arasında değişen 133 çocuk katılmıştı. Bu çalışmanın sonuçlarından oluşan sergi yurtiçi ve yurtdışında 26 farklı yerde sergilenmişti. Daha sonra bayrağı devralan Fotoğraf Vakfı Girişimi, çeşitli sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak Diyarbakır,
İstanbul, İzmit, Düzce ve Gölyaka’da dokuz atölye daha düzenledi. Fransa merkezli Dünyanın Çocukları-İnsan Hakları (Enfants du Monde-Droits de L’homme) ile birlikte kurulan Dünya Çocukları Fotoğraf Kamyonu ile de Hakkâri, Altınoluk, Afyon, Van, Diyarbakır, İstanbul gibi yerlerde birkaç günlük kısa atölyeler düzenlendi ve yaklaşık bin çocuğun fotoğrafla tanışması sağlandı.
Kaynak:Radikal 29 Temmuz 2004
 
Süper Teyze 164
Arda arkadaşına sordu : - Bil bakalım, Drakula güzel bir kadına nasıl kur yapar ? Arkadaşı bir süre düşündükten sonra doğru cevabı buldu : - Boynunuz ne kadar da çekici bayan !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.