Yeni kuşaklar matematiksiz
 

Sonuçlarıyla eğitim sistemini tartışmaya açan LGS’de dikkat çeken bir nokta da, aynı zamanda yeni kuşağın ’matematiksiz’ yetiştirildiği oldu. 1999 yılında yapılan sınavda adaylar matematik testinde altı net ortalaması yakalarken, bu yılki sınavda ortalama 1.1’e kadar geriledi. Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler testlerinden 25’er olmak üzere toplam 100 sorunun çıktığı, ancak bu yıl iki matematik sorusunun ’hatalı’ olması nedeniyle iptal edildiği LGS’de, fen bilimleri testi dışındaki diğer üç test türünde de son 6 yılın en düşük net ortalamasına inildi.
Diğer test türlerinde bir veya 1.5’lik net ortalaması düşüşü yaşanırken, matematik testindeki düşüş iki net düzeyinde oldu. 2004-LGS’de adayların matematik testinde yakaladıkları net ortalaması 1.1 olarak gerçekleşirken, bu rakam geçen yıl ve 2002 yılındaki sınavda 3.1, 2001’deki sınavda 4.7, 2000’deki sınavda da 4.4 olmuştu.
Kaynak:Radikal 30 Temmuz 2004

 
Süper Teyze 302
Genç kadın evcil hayvanlar satan dükkana girdi ve satıcıya bir papağan satın almak istediğini söyledi. - Tam size göre bir kuşumuz var ama biraz pahalı, dedi adam. - Fiat devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.