Doom 3’ün kopyaları İnternet’e sızdırıldı
 

Çıkış tarihi defalarca ertelenen, oyunseverlerin uzun zamandır beklediği Doom 3, resmen satışa sunulmadan önce İnternet’te ’kapışılmaya’ başlandı. BBC’nin haberine göre, oyunun internete sızan kopyaları dosya paylaşım ağları ve haber gruplarında binlerce insan tarafından indirilirken üretici firma id Software’in kaybının milyonlarca doları bulabileceği belirtiliyor.

Yaklaşık dört yıldır geliştirilmekte olan Doom 3’ün PC versiyonunun salı günü ABD’de gelecek hafta da Avrupa’da piyasaya sürülmesi planlanıyordu.

Doom 3, ilk olarak 1993 yılında çıkan ’firt person shooting’ (FPS) tarzı Doom serisinin üçüncü oyunu. Bu tür bir oyunu geliştirmenin maliyeti 15-20 milyon doları buluyor. ABD’de 54.99 dolardan sunulacak olan oyunun milyonlarca satması bekleniyor. Merakla beklenen Doom 3’ün salı günü çıkması planlanıyordu, ancak haftasonu oyunun internete sızdırılması tüm planları bozdu.

Yasadışı kopyalarının İnternet’te dolaşmasının oyunun satışlarına büyük bir darbe vurabileceği belirtiliyor.

BİR GÜNDE 50 BİN KOPYA İNDİRİLDİ

Haftasonu oyunun kopyalarının haber grupları ve dosya paylaşım ağlarında boy göstermesinin ardından Doom hayranları hiç vakit kaybetmeden yaklaşık 1.5 gigabyte’lık oyunu bilgisayarlarına indirmeye başladı. Sadece pazar günü 50 bin Doom 3 kopyasının indirildiği tahmin ediliyor. Bu 2.7 milyon dolarlık mali kayıp anlamına geliyor.

Oyunun yayıncısı Activision ise konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

SIRADIŞI OYUN DENEYİMİ

FSP klasiği Doom’un son oyununun hikayesi Mars’a gönderilen bir ekibin farklı yaratıklara karşı mücadelesi etrafında örülmüş. id Software yetkilileri, Doom 3’ü "daha önce görülmemiş bir oyun deneyimi" olarak nitelendiriyor. Sinema kalitesinde görsellik, 5.1 ses ve gerçekçi atmosferiyle oyunun interaktif korku filmine benzediği belirtiliyor.

Doom 3’ün Xbox versiyonu sene sonunda satışa sunulacak.
Kaynak:Hürriyet 2 Ağustos 2004

 
Süper Teyze 184
Semra’nın kedisi Mıncık, yemek masasının üzerine çıkmış, çukulatalı puding tabaklarını yalıyordu. Annesi odaya girince gözlerine inanamayarak Semra’ya bağırdı : - Kızım, kedinin ne yaptığını gö devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.