4 GHz Pentium 4 ertelendi
 

Dünyanın en büyük çip üreticisi Intel, yeni Pentium 4 mikroişlemcilerinin çıkışının gecikeceğini duyurdu. Intel’den yapılan açıklamaya göre, daha önce bu yılın sonunda çıkacağı açıklanan 4 gigahertz saat hızına sahip yeni işlemci 2005’in ilk çeyreğinden önce piyasada olmayacak.

Santa Clara merkezli firma, müşterilerinin talep ve beklentilerini karşılayabilmek için ürünlerin çıkış tarihini yeniden düzenlediklerini belirterek, ayrıntıya girmekten kaçındı. Intel’in halen en hızlı Pentium 4 işlemcisi 3.6 GHz’lik model.

Intel, karını ikiye katlamasına ve mevcut çeyrekte satış rekoruna koşmasına rağmen bu sene zor bir yıl geçiriyor. Şubat ayında satışa çıkan Pentium 4 işlemcisi performans açısından beklentileri karşılayamadı. Yarıiletken devi, mayıs ayında da diğer teknolojilere odaklanma gerekçesiyle gelecek nesil Pentium 4’leri iptal etti. Haziran ayında işlemci ile sistemin geri kalanı arasında iletişimi sağlayan çipsetlerinde üretim hatasına rastlandı.
Temmuz ayında yaşanan tasarım sorunları ise Alviso olarak adlandırılan mobil çipsetinin çıkış tarihinin gelecek seneye atılmasına neden oldu.

Intel’deki bu üretim hataları ve ertelemeler şirketin CEO’su Craig Barret’in sert tepkisine yol açtı. Barret, geçen hafta bütün Intel çalışanlara yolladığı mesajda herkesi işine odaklanmaya çağırdı. Barret, şirket yöneticilerine yaptığı uyarıda ise bu gecikmeler ve hataların Intel’in itibarını zedelediğine dikkat çekerek, "Bu herkesin bildiği Intel değil. Bu durum kabul edilemez" dedi.
Kaynak:Hürriyet 2 Ağustos 2004

 
Süper Teyze 97
  Ayşegül’ün yaşlı halası ziyarete gelmişti. Küçük kızı yanına çağırıp sordu : - Söyle bakalım güzel kızım, ev işlerinde annene yardım etmeye başladın mı ? - Evet halacığım, dedi Ayşegül.  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.