’Truva’ olmadı ama ’Gılgamış’ olacak
 

Nuh Tufanı’nın anlatıldığı ilk yazılı eser olarak kabul edilen "Gılgamış Destanı"nı beyazperdeye aktarmak için çalışmalarını sürdüren Hollywood’un yapım şirketlerinden Stonelock Pictures, Türkiye’den iki şirketle anlaşmaya vardı.
Yabancı filmlerin Türkiye dağıtımında rakip olmalarına karşın "Tutku - İsa’nın Çilesi" filminin Türkiye dağıtımını ortaklaşa yapan Özen Film ve Umut Sanat, "Gılgamış"ı çekecek Stonelock Pictures’ın Türkiye’deki yardımcı şirketleri oldu.
Amerikalı yapım şirketiyle ortaklık için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Özen Film’in sahibi Mehmet Soyarslan, "Biz, filmin tamamının Türkiye’de çekilmesi ve mümkün olduğu kadar Türk oyuncunun, Hollywood yapımı bir filmde oynaması için çalışıyoruz" dedi. Soyarslan, çalışmalar tamamlanıp sözleşmeler imzalandıktan sonra "Gılgamış" için Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu ile filmde oynayacak oyuncuların katılımıyla önümüzdeki günlerde basın toplantısı yapacaklarını söyledi.
Filmde rol alacak Türk oyunculardan Kenan İmirzalıoğlu’nun kesinleştiğini açıklayan Soyarslan, "Kenan, filmin önemli karakterlerinden Enkidu’yu oynayacak. ’Enkidu’nun sevgilisi rolü için Sibel Kekilli’ye de teklifte bulunduk. Önce kabul etti, sonra vazgeçti" diye konuştu.
Filmin Türkiye’de çekilecek sahneleri için ön hazırlıkların sürdüğünü vurgulayan Soyarslan, "Gılgamış" için 10 - 15 Eylül gibi "motor" denileceğini anlattı.
"Gılgamış"ın Türkiye çekimleri İstanbul ve Antalya’da yapılacak. Aspendos, tarihi filmde boğa güreşlerinin yapıldığı sahnelere ev sahipliği yapacak. Film için İstanbul’da dev bir plato kurulacak. Özen Film ve Umut Sanat’ın yetkilileriyle görüşmek için Türkiye’ye gelen Stonelock Pictures’ın yöneticileri, Özen Filmin sanat yönetmeni Mustafa Ziya Ülgenciler’in tasarladığı İstanbul’da kurulacak platonun maketini çok beğendi. Sarıyer’de kiralanacak bir arazi üzerine kurulması planlanan plato, filmin çekiminden sonra kaldırılmayıp meraklıların ziyaretine açılacak.

Başrolde Max Ryan
Yönetmenliğini; "Son Tuzak", "Savaşçı" ve "Nostradamus" filmlerine imza atan Roger Christian’ın üstleneceği filmde başrol karakteri "Uruk Kralı Gılgamış"ı Max Ryan canlandıracak. Yaklaşık 200 milyon dolarlık bütçeyle sinemaya aktarılacak "Gılgamesh" için yapım şirketi Stonelock Pictures’ın anlaşma yaptığı diğer oyuncular ise şunlar:
Valentina Cervi, F. Assef, Robert Davi, Costas Mandylor, Peter O’Toole, Peter Reckell, Shani Rigsbee, Ömer Şerif ve Billy Zane.
Kaynak:Milliyet 4 Ağustos 2004

 
Süper Teyze 394
Sevimli babaanne torununa kendi çocukluğunu anlatıyordu : - Benim  senin yaşında olduğum yıllarda çok,çok yoksulluk çektik  yavrum dedi.Küçücük bir evde yaşıyorduk. Ve biz 5 kardeş  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.