Windows XP Service Pack 2 yolda
 

Çıkışı yılan hikayesine dönen Microsoft’un Service Pack 2 (SP2-hizmet paketi) güncellemesi nihayet önümüzdeki haftalarda kullanıcılarla buluşuyor. Windows XP işletim sistemi için başta güvenlik konusunda olmak üzere önemli güncellemeler içeren yeni hizmet paketi yakında bilgisayar üreticilerine gönderilmeye başlanacak.

Microsoft, geliştirilmesi için 300 milyon dolardan fazla harcanan SP2’nin iki aylık bir gecikmenin ardından kısa bir süre sonra kullanıcılara ulaştırılacağını belirtti. Kullanıcılar ’daha güvenli’ ve ’istikrarlı’ bir XP vaadeden SP2’yi önümüzdeki haftalardan itibaren Microsoft’un İnternet sitesinden indirebilecek. Bağlantı hızı düşük kullanıcılar için de SP2 içeren CD-ROM’lar ekim ayından itibaren bilgisayar satıcılarından temin edilebilecek.

Microsoft ilk olarak haziran ayında çıkarmayı planladığı SP2’yi temmuz ayına ertelemek zorunda kalmıştı, ancak çalışmaların uzaması SP2’nin çıkışını ağustosa attı. Yazılım devi, gecikmenin güncellemenin daha istikrarlı ve PC’lerdeki diğer programlarla uyumlu olmasına yönelik çalışmalar nedeniyle geciktiğini belirtiyor.

GÜVENLİK MERKEZİ VE OTOMATİK FIREWALL

Kullanıcılardan işletim sistemlerindeki Automatic Update (otomatitk güncelleme) özelliğini aktif hale getirmelerini isteyen Microsoft Başkan Yardımcısı Rich Kaplan, "Otomatik güncelleme sayesinde 100 milyon kişinin SP2’ye ulaşmasını hedefliyoruz" dedi. Kaplan, virüs, solucan ve hacker saldırılarına karşı daha iyi koruma sağlayan SP2’nin işletim sistemini de daha güvenli hale getireceğine dikkat çekti.

SP2 ile birlikte gelen yenilikler arasında sistemi gözetlemek için Windows Security Center (Windows Güvenlik Merkezi) kurulması var. Yeni hizmet paketi, halen XP’de bulunan firewall’a (güvenlikduvarı) oranla daha gelişmiş bir güvenlik duvarı sunuyor. Otomatik olarak aktif hale gelen yeni güvenlik duvarıyla ayar yapmak çok daha kolaylaştırıldı.

DOSYA DOSYA İNDİRİLEBİLECEK

İnternetten ücretsiz olarak indirilebilen yeni güncellemeler yavaş bağlantı nedeniyle büyük boyutlu dosyaları indiremeyen kullanıcılar için CD-Rom’lar aracılığıyla da dağıtılacak. Windows XP Home Edition için SP2’nin boyutu 70 megabyte’ı buluyor. Xindows XP Professional sürümünün güncellemesi ise toplam 92 megabyte. SP2’deki yeni teknoloji sayesinde kullanıcılar isterlerse güncellemeyi dosya dosya indirebilecek. Sonbahardan itibaren Windows XP yüklü olarak satılan tüm bilgisayarlarda SP2 standart olarak bulunacak.

Uzun yıllar güvenliğe yetirince önem vermemekle eleştirilen Microsoft’un başkanı Bill Gates, 2002 yılında firmanın bundan sonraki en önemli önceliğinin güvenlik olacağını ilan etmişti.
Kaynak:Hürriyet 5 Ağustos 2004

 
Süper Teyze 235
Ertesi gün Mert’in doğumgünüydü. Ama küçük çocuk bir türlü yatağına gitmiyor, masasının başına oturmuş, saatlerdir aynı kitabı okuyordu. Bir ara anne ve babasıyla akşam yemeğini yemiş, yemekten heme devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.