Amerika Haftasonu Box Office
 

Amerika Haftasonu Box Office : Tom Cruise’un bir kiralık katiil oynadığı Collateral, 24.4 milyon dolarlık açılışla bu haftasonunu bir numarada kapatan film oldu. DreamWorks ve Paramount stüdyoları tarafından ortak olarak finanse edilen 65 milyon dolar bütçeli filmin açılışı hayalkırıklığı olarak nitelendirilemese de rakamın beklenenin alt limitinde olduğu bir gerçek.

Cruise’un geçen yaz gösterime giren filmi Minority Report 35.7 milyon dolarlık ilk haftasonu hasılatı getirmişti. Bu film The Last Samurai ($24.3 million) ve Vanilla Sky ($25.0 million) benzeri bir açılış gerçekleştirdi. Aktörün oynadığı son 11 filmden iki tanesi (Magnolia, Eyes Wide Shut) dışında tüm Cruise filmleri 100 milyon dolardan fazla gelir getirdiler. Genel olarak çok iyi eleştiriler alan bu filmin de uzun vadede 100 milyon doları geçmesi zor olmayacak. Yönetmen Michael Mann’ın daha önce en çok hasılat getiren filmi 86.3 milyon dolarlık toplamla Heat filmi olmuştu.

İkinci sırada geçen hafta zirvede yeralan yeni M. Night Shyamalan filmi The Village yer aldı. Ancak bu ikinciliğin %67’lik çok keskin bir düşüşle beraber gelmesi bu başarıyı gölgeledi. Yine de 10 gün içinde 85 milyon dolarlık toplama ulaşan 60 milyon dolar bütçeli film için başarız demek yanlış olur.

Yaz mevsiminin box office’de en başarılı filmlerinden biri olmayı başaran The Bourne Supremacy bu hafta üçüncü sırada. Haftasonu 14 milyon dolar getiren yapım, toplamda 124 mlyon dolara ulaşarak ilk film olan The Bourne Identity’nin hasılatını da geçti. 160-165 milyon dolarlık toplam hasılat olası gözüküyor.

Denzel Washington’ın başrolünü oynadığı yeniden çevrim politik gerilim The Manchurian Candidate dördüncü sıraya indi. 80 milyon dolarlık film henüz 38 milyon dolarlık toplamda. Brittany Murphy’nin oynadığı yeni romantik komedi Little Black Book ise 7 milyon dolarlık açılış yaptı. Murphy’nin bu filmden önce rol aldığı son altı filmin hepsi 10 milyon doların üzerinde başlangıç yapmıştı.

Yılın en kötü eleştirilerini alan filmlerden biri olan Catwoman dev bütçesine rağmen bir kez daha sert düşüşle 36 milyon dolarda kaldı. Spider Man 2 ise Amerika’da 350, dünya çapında toplam 650 milyon dolara ulaşmış durumda. İlk filmin 821 milyon dolarlık toplam dünya hasılatına ulaşması artık mümkün değil ancak yine de sinema tarihinde 700 milyon doları geçen 18 filmden biri olacak.

Önümüzdeki hafta Alien vs. Predator gösterime girecek ve bir numaradaki yeri şimdiden garanti gözüküyor. The Princess Diaries 2 haftanın yeni filmlerinden bir diğeri olacak.
Kaynak:http://www.sinemafanatik.com/

 
Süper Teyze 323
Oktay’ın ayakları yaşına göre fazla büyüktü. Bu durum, hem onu çok üzüyor hem de arkadaşlarının alaylarına hedef  oluyordu. Yine bir gün okuldan eve çok üzgün geldi ve annesine yakındı :  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.