Disney’den çocuklara Miki Fare bilgisayarı
 

Eğlence dünyasının ünlü ismi Disney, ’Dream Desk PC’ adıyla çocuklara özel bir bilgisayar çıkardı. Bilgisayarın en dikkat çekici yanı, monitörün iki yanına yerleştirilmiş, ünlü çizgi film karakteri Miki Fare’nin kulakları şeklinde tasarlanan bütünleşik hoparlörler.

Cnet’in haberine göre, çocuklar Disney Dream Desk PC’ye önceden yüklenen Disney imzalı uygulamalar sayesinde resim çizebilecek, fotoğraflar üzerinde oynayabilecek, kendi müziklerini yapabilecek hatta kendi filmlerini oluşturabilecek. Disney’in ’çocukların hayal güçlerini ortaya çıkarmaları için tasarladığı’ bilgisayarda, çocuklar için içerik, spam ve pop-up engelleyici yazılımlar da standart olarak yer alıyor. Firma, popüler Disney oyunlarını da sisteme yüklemeye ihmal etmemiş.

2.6GHz Celeron işlemci ve CD-RW/DVD sürücülü bilgisayarla birlikte çocukların el boyutlarına göre tasarlanmış kulaklı bir fare ve dijital kalem de veriliyor. Miki Fare bilgisayarı 12 Ağustos’tan itibaren firmanın web sitesinde 599 dolardan satışa sunulacak. Miki Fare kulaklı monitörü de almak isteyenler 299 dolar daha ödemek zorunda kalacak.

Disney’in çocuklara özel PC’si bu alanda ilk değil. Oyuncak devi Mattel bir kaç yıl önce Barbie ve Hot Wheels bilgisayarlarını piyasaya sürmüş, ancak Matel’in ortağı Patriot Computer kısa süre içerisinde iflas etmişti.
Kaynak:Hürriyet 9 Ağustos 2004


 

 
Süper Teyze 169
Kırkayak ailesi alışverişe çıkmışlardı. İlk olarak küçük oğullarına ayakkabı almaya karar verdiler. Mağazada çocuk acıklı bir sesle anne kırkayağa yalvarmaya başladı :- Lütfen anneciğim, geçen se devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.