İlköğretim müfredatı değişiyor öğrenci bilgiyi yaşayarak öğrenecek
 

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmesini amaçlayan ’nun hazırladığı yeni ilköğretim müfredat hazırladı. Yeni müfredat programında öğrencilerin derse aktif katılımı hedeflenirken, fen ve teknoloji dersinde öğrencileri, mikroskobik canlıları incelemeleri için hamur ve yoğurt yapımı gibi etkinlikler bekliyor.

Yeni müfredat, pilot illerdeki öğretmenlere şimdiden anlatılmaya başlanırken, önümüzdeki günlerde bu illerdeki tüm öğretmenler de hizmet içi eğitime tabi tutulacak. İlköğretimin ilk 5 yıllık müfredatını tamamlayan kurul, 6, 7 ve 8. sınıfların müfredatını ise eylül ayına kadar hazırlayacak. Daha sonra sıra lise derslerine gelecek. İlköğretim müfredatı bu yıl 6 ilde pilot olarak uygulanacak, 2005-2006 öğretim yılından itibaren Türkiye genelinde uygulamaya geçirilecek.

Eski fen bilgisi programına (müfredat) teknoloji boyutu da eklenerek dersin adı ‘fen ve teknoloji’ olarak değiştirildi ve haftalık ders süresi 4 saate yükseltildi. Programın vizyonunu, ‘bireysel farklılıkları ne olursa olsun bütün öğrencilerin fen ve teknoloji okur-yazarı olarak yetişmesi’ oluşturuyor. ‘Öğrenci merkezli ve öğrencinin yaparak-yaşayarak-düşünerek öğrenmesini öngören bir özelliğe sahip’ program ile bilginin ezberlenmesi ve hatırlanması’ yerine, ‘beceri ve anlayış geliştirilmesi’ öngörülüyor.

Öğrenciler dersi yaparak ve yaşayarak öğrenecek. Örneğin kemik ve iskelet incelenirken öğrenci sınıfa çiğ tavuk kanadı getirebilecek. Öğrenciler maddenin özelliklerini incelerken taş, mantar, tıpa, kağıt, zeytinyağı gibi örnekleri suya atarak batan ve batmayanları öğrenecek. Öğrenciler ayrıca, mikroskobik canlıların etkilerini gözlemlemek amacıyla evde veya sınıfta yoğurt yapacak.

 
Süper Teyze 410
 Ömer okulun ilk günü geç kalmıştı. Sınıfın kapısını açıp içeri girdi ve öğretmeninden özür diledi. Öğretmen saatine bakınca küçük oğlanın çok geç kaldığını anladı ve sordu : - Neden derse gec devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.