Yüksek kapasiteli DVD’lere onay
 

Teknoloji devleri, halen kullanılan DVD disklerin yaklaşık beş katı kapasiteye sahip yeni nesil DVD disk formatını onayladığını duyurdu. Blu-ray (mavi ışın) adlı yeni DVD formatında üretilen diskleri destekleyen elektronik cihazlar, bilgisay sürücüleri ve yazılımların 2005 sonundan itibaren piyasada olması bekleniyor.

BD-ROM’ların 1.0 versiyonunun onaylayan 13 üyeli Blu-Ray Disc Founders adlı grup yeni formatı üreticilerin kullanımına da sundu. Mevcut DVD’lerde kayıt ve okuma için kullanılan kızıl lazer yerine mavi lazer kullanılmasından dolayı Blu-ray olarak adlandırılan yeni DVD’ler tek katmanlı bir diskte 25 gigabyte veri depolayabilecek şekilde tasarlandı.

Mavi lazer DVD’ler gelecek yıllarda büyük bir çıkış yapması beklenen ev eğlence pazarına oynayan firmalar için büyük önem taşıyor. Yeni format, yüksek kalitede videoların kaydedilmesi ve depolanmasını sağlayacak.

BD-ROM - HD DVD REKABETİ

Blu-Ray Disc Founders adlı grup; Dell, Hewlett-Packard, Hitachi, LG, Matsushita, Mitsubishi, Pioneer, Philips, Samsung, Sharp, Sony, TDK ve Thomson gibi önde gelen bilgisayar ve elektronik üreticilerinden oluşuyor. Grubun Blu-ray formatının Japon NEC ve Toshiba’nın desteklediği bir başka yeni nesil DVD standardı olan HD DVD ile sıkı bir rekabete girmesi bekleniyor.

Yazılım devi Microsoft geçen ay yaptığı açıklamada, gelecek nesil Windows işletim sisteminin HD DVD ile uyumlu olacağını duyurmuştu. Firma, söz konusu açıklamada Blu-ray ile ilgili bir yorum yapmamıştı.
Kaynak:Hürriyet 12 Ağustos 2004

 
Süper Teyze 315
Saflığıyla tanınan Gönül abla, hayvan satışları yapılan bir çiftlikte çalışmaya başlamıştı. İşe başladıktan birkaç ay sonra, bir müşterisi öfke içinde çalıştığı yere geldi ve  bağırmaya başladı : devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.