Tembel maymunu işkolik yaptılar
 

Çoğunlukla bir hediye karşılığı iş yapmayı seven maymunlar, bu gen tedavisi sayesinde karşılık beklemeden istenileni yapıyor.

Washington’daki Ulusal Akıl Sağlığı Merkezi yetkilileri, maymunların da insanlar gibi bol vakitleri olduğunu zaman işlerini ertelediklerini ve işin sonucunda bir ödül varsa, bu sürenin kısaldığını söylüyor.
       Maymunlara uygulanan bu gen tedavisi sırasında çok önemli bir beyin kimyasalı olan dopamin salgısı bloke ediliyor, bu da çalışma şevkini arttırıyor. Tedavinin kesilmesinden 10 hafta sonraysa maymunlar, eski uyuşuk hallerine geri dönüyorlar.
      
İNSANLAR DA KULLANILIRSA...
       Bilimadamları göre bu tedavi sayesinde insanlar depresyonda oldukları halde, yüksek verimle çalışabilir.
       Bu formülün kötü niyetli işverenlerin eline geçmesi halinde, çalışanların kendi istemleri dışında çok çalışmaya zorlanabileceğine dikkat çeken bilim adamları, tedavi insanlar üzerinde denenmeden önce, etik boşlukların kesinlikle doldurulması gerektiğini belirtiyorlar.
Kaynak:Ntvmsnbc 12 Ağustos 2004

 
Süper Teyze 229
Babası Tülay’a sordu : - Kızım annen artık İngilizce kursuna gitmek istemediğini söyledi, doğru mu ? - Evet babacığım, dedi Tülay. - Peki neden ? - Çok fazla  yabancı kelime öğreti devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.