Dikkat! Güneşte patlama olacak
 

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi Astrofizik Araştırma Merkezi ve Gözlemevi (ÇAAM) Müdürü Prof.Dr. Osman Demircan, gözlemevinde yapılan son gözlemlerde güneş üzerinde bir leke bölgesinin hızla gelişmeye başladığının gözlemlendiğini açıkladı.
      Prof.Dr. Osman Demircan, güneş üzerinde Temmuz ayında doğan lekeli bölgede bir manyetik alan oluştuğunu belirterek, bir ay içinde güneşte büyük bir patlamanın olacağını bildirdi. Prof.Dr. Demircan, "Güneşte hızlı evrimleşen çok büyük bir güneş lekesi var. Bu leke teleskopsuz görülebilecek bir büyüklükte ve karmaşık bir manyatik alana sahip. Bir hafta sonra leke bölgesi dünyaya yönelecek. Patlamanın bu dönemde olması durumunda yer atmosferi bu patlamadan fazla etkilenmeyecek. Patlama sonrasında yer atmosferinin ve ve radyo telsiz yayınlarının bir kaç gün olumsuz etkilemesi bekleniyor’’ dedi. Prof. Dr. Demircan, patlamadan sonra bir ay içinde güneş lekesinin sönümleneceğini söyledi.
     
     YILDIZ YAĞMURU BAŞLADI

      Onsekiz Mart Üniversitesi ÇAAM Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, 12-13 Ağustos gecesi meydana gelece Perseid Yıldız Yağmurlarının, gökyüzünde Ay olmaması nedeniyle birkaç gün ve gece çıplak gözle gözlemlenebileceğini söyledi.
      Yıldız yağmurunun Ay’ın olmadığı geceler 03.00-05.00 saatleri arasında daha iyi gözleneceğini kaydeden Prof. Dr. Demircan, yıldız yağmuruyla yüzbinlerce ton taş ve taş parçacıklarının yeryüzüne düşeceğini bildirdi. Prof.Dr. Demircan, "Yıldız yağmuru sabaha karşı maksimum sayıya ulaşacak. Yıldız kayması, Perseid Takım Yıldızı’ndan başladığı için bu yağmura Perseid Yıldız Yağmuru denmektedir. En ihtişamlı görünen yıldız yağmurlarından biridir. Şanslı bir vatandaş bir göktaşı bile bulabilir’’ diye konuştu.
Kaynak:Milliyet 13 Ağustos 2004
     

 
Süper Teyze 271
Sertaç eve geldiğinde annesi merak içinde sordu : _ Anlatsana oğlum, yeni öğretmeninizi nasıl buldun ? İyi bir hanım mı ? Sertaç büyük adam edasıyla bir süre düşündükten sonra cevapladı annesi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.