Açlığa karşı bilgisayar oyunu
 

Birleşmiş Milletler, çocukları açlık ve gıda yardımı konularında eğitmek için Sim City benzeri bir bilgisayar oyununa başvuruyor. Dünya Gıda Programı’nın (WFP) Food Force (gıda güc) adlı oyunuyla çocuklar açlıkla nasıl mücadele edileceğini öğrenecekler. Oyunun PC ve Mac versiyonları bu yılın sonunda ABD’de piyasaya sürülecek.

Food Force , merkezi Roma’da bulunan Deepend adlı bilgisayar tasarım stüdyosu tarafından geliştiriliyor. Oyunun tasarımcısı Mike Harrison “Oyun Tomb Raider’la WFP’nin verdiği ders arası bir şey” dedi.

HAVADIN GIDA YARDIMI

Oyun hayali bir ülkede kuraklık ve iç savaş yüzünden çıkan krizi anlatan kısa bir tanıtım filmi ile başlıyor. Harrison’a göre bunlar zaten açlığın başlıca iki nedeni. Daha sonra oyuncuların WFP’den bir ekip rehberliğinde bir dizi görevi tamamlaması gerekiyor. Görevler arasında havadan yere yiyecek paketleri bırakmak ve yiyecek yardımı kullanarak Sim City’deki gibi ülkenin ekonomisini düzeltmek de var.

Oyun sadece eğlendirme amaçlı değil. Her görevin sonunda, yapılan yardımın sorunu çözmede ne kadar etkili olduğu gösteriliyor. Oyunu oynayan çocuklar Food Force’un web sitesinde puanlarını dünyanın diğer bölgelerindeki çocukların puanlarıyla karşılaştırabilecek.

HEDEF KİTLE 13 YAŞ ÜSTÜ

Oyunun tasarımcıları, 13 yaş ve üzeri çocuklardan oluşan hedef kitlesinde oyunun çok rağbet göreceğini umuyor. Harrison “Roma’da değişik yaş gruplarından çocuklarla deneme oyunları oynadık ve aldığımız tepki oldukça olumluydu” dedi. “Çocuklar WFP’nin neler yaptığıyla ilgili bilginin yüzde 75’ini oyundan sonra hatırladılar.”

CD’de ücretsiz dağıtılacak olan Food Force’u internetten de indirmek mümkün olacak. WFP oyunu okullara dağıtmayı da planlıyor. Oyun önce ABD’de piyasaya sürülecek, sonra dünyaya dağıtılacak.
Kaynak:Hürriyet 16 Ağustos 2004

 
Süper Teyze 93
Babası uyumadan önce dişlerini fırçalaması için Murat’ı lavaboya göndermişti. Murat birkaç dakika sonra koşarak geldi :  - Hey baba ! Tahmin et bakalım, bir tüpün içinde ne kadar diş macunu  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.