Artık okulların da kara kutusu olacak
 

Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, okulların afetlerde yıkılması ya da altyapısında sorun yaşanması durumunda sorumluların hemen bulunması için, okulun kara kutusu sayılacak levhaların bina girişlerine asılmasını istedi. Levhada sorumlular şirket değil kişi olarak yer alacak. Böylece şirket değiştirilerek ortadan kaybolmanın da önüne geçilecek. Uşak Valisi Ali Fuat Güven’in, şehirde rekor sürede tamamladığı uygulamanın ardından bakanlık bunu tüm okullara yayma kararı aldı. Gönderilen genelgeyle, gelecek öğretim yılından itibaren, uygulamanın tüm okullarda hayata geçirilmesini istedi.

Tanıtım levhası
Buna göre, binaların girişine, 420x297 milimetre boyutlarında yapı tanıtım levhası asılacak. Levhada, proje sahibi, mimar, statik sorumlusu, tesisat ve elektrik sistemini kuranlar ve müteahhidin isimleriyle ihale tarihi ve binanın bitiş tarihi de yer alacak. Levha, tahrip edilmemesi için paslanmaz metal malzeme üzerine kabartma harflerle imal edilecek.
Kaynak:Milliyet 17 Ağustos 2004

 
Süper Teyze 123
Elif o sabah okula geldiğinde çok üzgündü. Sıra arkadaşı Ayşe sordu : - Neyin var Elif ? Hasta mısın yoksa ? - Hayır ama çok mutsuzum, dedi Elif. Köpeğim Kontes iki gündür kayıp. Her yeri arad devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.