Dünya Nüfusu : 6. 374. 830. 793 ve Artıyor...
 

Siz ona kadar sayarken dünyanın her yerinde 40 bebek doğuyor.
Bu size fazla mı geldi? 60 a kadar saymayı deneyin. Her 60 saniyede 245 bebek doğuyor.
Şu an dünyada yaklaşık 6 milyar insan var ve bu sayı her geçen gün artıyor. Son 250 yılda dünya nüfusu 5 milyardan fazla arttı. Ve uzmanlar bu sayının 2050 ye kadar 9 milyara ulaşabileceğini  düşünüyor.
Bütün bu sayılar başınızı döndürüyorsa yalnız değilsiniz. Uzmanlar bu kadar hızlı nüfus artışının doğuracağı sonuçlardan endişe ediyor.
Bazıları nüfus artışının çevreye zarar vereceğine ve fakir insan sayısını yükselteceğine inanıyor diyor New Jersey’ deki Princeton  Üniversitesinden nüfus uzmanı Noreen Goldman.
Bu bir dereceye kadar doğru çünkü daha fazla insan daha fazla kirlilik ve su yada yer gibi doğal kaynakların daha fazla kullanımı demek.
Fakat herkes fazla nüfusun tümüyle kötü olduğunu düşünmüyor.” Diğerleri geniş nüfusu bu tip sorunların çözümünde yeni fikir kaynakları olarak görüyor.”Diyor Birleşik devletler nüfus sayım bürosundan Patricia Dickerson.
Büyük bir nüfus ne gibi etkilere yol açar? Bunu zaman söyleyecek.
Sadece şunu düşünün. Siz bu yazıyı okurken yüzlerce bebek daha doğdu.

Nüfus Bilgileri
-Dünya nüfusu 1999’ da 6 milyar olarak belirlendi. 1900 de sadece 1. 6 milyardı. Bu dünyadaki nüfus artışının son yüzyılda gerçekleştiğini gösteriyor.
-Kentlerde yaşayan insan sayısı, kırsal kesimde yaşayan insan sayısına göre daha fazla büyüyor.
Zengin ülkelerin çoğunda  kırsal nüfus gün geçtikçe azalıyor diyor Goldman.
-Dünyadaki en kalabalık şehir Japonya’ daki Tokyo şehridir. Burada 26 milyondan fazla insan yaşar. Bu bütün New England’ da yaşayan insan sayısının iki katıdır.
-Dünyanın en kalabalık ülkesi 1,2 milyarlık nüfusuyla Çin’ dir. Bu Birleşik Devletler’ de yaşayan insan sayısının 4 katıdır.Dünyanın en az nüfuslu şehri Vatikan’ dır. Orada yalnızca 860 kişi yaşamaktadır. İtalya’ dadır ve Papa’ nın evidir.
Kaynak: http://news.nationalgeographic.com/kids/2004/08/people.html

 
Süper Teyze 208
Genç adam  bürosuna girer girmez bağırdı : - Size müthiş bir haberim var arkadaşlar ! Geçen hafta sonu ikizlerimiz dünyaya geldi ! Çalışma arkadaşları genç babayı  tek tek öperek kut devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.