Güvercinlerin sadakati ölçülüyor
 

Şanlıurfa’da hobi olarak beslenen güvercinlerin, ‘karışma’ adı verilen doğaya salınma yöntemiyle sadakatleri ölçülüyor. Kuş satıcısı Mehmet Aktaşan, ‘karışma’ yönteminin, en az 5 kuşun bir araya getirilerek doğaya salınması olduğunu, diğer kuşların arasına katılan güvercinlerin bu sayede sadakatinin belirlendiğini söyledi.

Sadakatli kuşlar, bu yöntem sonunda sahiplerinin çağrısına uyarak geri dönüyor, sadakatsiz olanlar ise kuş grubunu takip ederek bölgeden uzaklaşıyor.

Karışma yönteminin, her yıl eylül ayından başlayarak, mayıs ayına kadar devam ettiğini ifade eden Aktaşan, bu süre içinde güvercinlerin, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez uçurulduğunu belirtti. ‘Karışma’ya yalnızca yaşlı erkek güvercinlerin katılabildiğini vurgulayan Aktaşan, şöyle konuştu:

‘Güvercinler, serin havada uçmayı seviyor. Bu nedenle karışma uygulaması, ilkbahar ve sonbahar arasında gerçekleştiriliyor. Kentin değişik mekanlarında deneme uçuşlarıyla güne başlayan güvercinler, daha sonra gökyüzünde binlerce kuşla birleşerek zaman geçiriyorlar. Bu şekilde doğaya salınan güvercinlerin sadakati ölçülüyor. Kuş sahipleri de bu uygulamayı yüksek evlerin damından izliyorlar. ’
Kaynak:Hürriyet 18 Ağustos 2004

 
Süper Teyze 414
Orta yaşlı kadın doktoruna dert yanıyordu : - Ah doktor bey, ne kadar zor bir hayatım olduğunu tahmin bile edemezsiniz ! Kocam kendini bir yarış atı sanıyor ! - Çok ilginç ! Hiç böyle bir durumla  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.