Beyazperdede bir defaya mahsus kötü adam olanlar
 

Kötü adam rollerinde hep aynı oyunculara yer veren Hollywood izleyiciyi şaşırtıyor. Bir seferliğine ’kötü’ olan ünlüler arısanda Brad Pitt, Russel Crowe, Nicole Kidman, Michelle Pfeiffer gibi isimler var.

Türk filmlerinde olduğu gibi ’kötü adam’ rollerinde hep aynı oyunculara yer veren Hollywood, zaman zaman izleyiciyi şaşırtıyor. Sinemada bir seferliğine ‘kötü adamı’ oynayan sanatçılar arasında Brad Pitt, Russel Crowe, Nicole Kidman, Michelle Pfeiffer gibi isimler yer alıyor.

Internetteki ‘msn’ sitesinin derlemesine göre, Dallas’ın J.R’ı Larry Hagman, Jeremy Irons, Jack Nicholson, John Malkovich, Anthony Perkins gibi isimlerin neredeyse üzerine yapışan ‘kötü adam’ rollerini, kimi zaman ‘iyilik timsali’ oyuncular da oynuyor. Son olarak sinemanın değişmez ‘iyi adamı’ Tom Cruise, ‘The Colleteral’ filminde kötü bir karakteri canlandırırken, onunla aynı kaderi paylaşan bazı oyuncular ve filmleri şöyle:

DENZEL WASHINGTON İlk Gün

Dallas’ın ‘Bobby’ karakterine en yakın oyunculardan Washington, bu filmdeki rolüyle Oscar aldı. Los Angeles polis merkezinde alışılmadık yöntemlerle ’çaylak polisleri’ eğiten dedektif Alonzo Harris rolüyle seyircinin nefretini kazanan Washington, Oscar almanın sevinciyle olsa gerek, ’Bir daha iyi adam olmak istemiyorum. Çünkü kötü adam herşeyi elde eder’ yorumunda bulundu.

KEANU REEVES The Gift

‘Matrix’, ‘Hız Tuzağı’ filmlerinin kurtarıcı kahramanı Reeves, bu filmde başında beyzbol kepi, kolsuz gömleği ve sinir bozucu karakteriyle şimşekleri üzerine çekti.

BRAD PITT Kalifornia

Sinemaya ‘Thelma ve Louise’ filmiyle atılan bebek yüzlü aktör Brad Pitt, ‘Kalifornia’ adlı filmde yağlı saçları, salaş kıyafetleri ve silahıyla bir katili canlandırdı. Her ne kadar rolü başarıyla canlandırsa da hayranları onu bir daha kötü adam olarak görmek istemiyor.

MICHELLE PFEIFFER Batman Dönüyor

Her ne kadar çok kötü bir karakter değilse de Pfeiffer’ın canlandırdığı rolün ‘iyi yürekli’ olduğunu söylemek imkánsız. Vücuduna yapışan kedi kostümüyle Batman’i çileden çıkartıyordu.

RUSSELL CROWE Romper Stomper

Roma’nın kahramanı ‘Gladyatör’, bu filmde sinir bozucu bir Nazi’yi canlandırdı. Şiddet öğeleriyle dikkati çeken filmde Crowe’un iyi bir ‘kötü adam’ olduğunda herkes birleşti.

NICOLE KIDMAN To Die For
gence işleten Kidman, soğukkanlı ve hırslı eş rolüyle Altın Küre ödülünü kucakladı.

ANTHONY HOPKINS Kuzuların Sessizliği

Zaman zaman kötü adamı canlandıran Hopkins, aslında babacan yüz hatlarıyla tam bir iyi adam. Bu filmde korkunç bir katili canlandıran Hopkins, tüyleri diken diken etti ve Oscar’ı evinin baş köşesine yerleştirdi.

BRUCE WILLS Çakal

Filmde ‘Çakal’ kod adlı bir suikastçiyi canlandıran Willis, ‘Zor Ölüm’ serisindeki kurtarıcı, ‘Altıncı His’ filmindeki duyarlı psikolog rollerindeki iyi adamlığını unutturdu. Performansı alkışlanan oyuncu, ‘kötü adam’ rolüne çok yakıştı. 
Kaynak:Hürriyet 19 Ağustos 2004

 
Süper Teyze 256
Can , arkadaşı Ercan’a sordu : - Yeni bir bilmece öğrendim ama cevabını bulman çok zor ! - Sor bakalım, neymiş ? dedi arkadaşı. - Sarı renkte, 22 ayaklı ve iki kanatlı şey nedir ? Ercan  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.