Beyazperde ‘en pahalı’ rekora hazırlanıyor
 

Dünyanın en pahalı filmi koltuğuna oturmaya hazırlanan “War of the Worlds” filminin tahmini bütçesi, 198 milyon doları, yaklaşık olarak 289 trilyon 674 milyar lirayı geçecek.

İnternetteki “imdb” sitesinin haberine göre, dev yapımların yönetmeni Steven Spielberg, “War Of The Worlds” adlı filmle rekora göz dikti. Sinema tarihinin en yüksek bütçeli filmini çekmek için kolları sıvayan Spielberg’in kamera arkasında yer alacağı dev yapım, halen “Titanic” filminin elinde bulunan 198 milyon dolarlık bütçeyi geçecek.
       Oscarlı yönetmen Spielberg ve “Görevimiz Tehlike” filminden aldığı 80 milyon dolarlık bütçesiyle halen Hollywood’un en çok kazanan oyuncusu unvanını elinde bulunduran Tom Cruise’un elele verdiği film, H.G Wells’in aynı adlı klasik öyküsünden beyazperdeye uyarlanacak.
      
RADYO SKECİ İNFİAL YARATMIŞTI
       Tom Cruise ile Steven Spielberg’in elele verdiği “War of the Worlds”, 1953 yılında da beyazperdeye uyarlanmıştı.
       “Dr. Moreau’nun Adası”, “Zaman Makinesi”, “Görünmez Adam” gibi yapıtlara imza atan ve bilim-kurgu türünün atası sayılan yazar H.G. Wells’in 1898 tarihli eseri, dünyaya saldıran Marslı yaratıkların hikayesini konu alıyor.
       Hikaye, 1938 yılında ünlü aktör Orson Welles’in radyo adaptasyonu sırasında gerçekten uzaylıların dünyayı işgal ettiği zannedilerek halk arasında infial yaratmış, radyo skecini dinleyen yüzlerce kişi sokağa dökülmüştü.
Kaynak:Ntvmsnbc 18 Ağustos 2004
       

 
Süper Teyze 359
Melih aniden ateşlenmiş, annesi de eve doktor çağırmıştı. Doktor çocuğu muayene etmek için  dinleme aletini çıkardı ve göğsünü dinlemeye başladı.Bunun üzerine küçük oğlan merakla sordu : - İ devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.