Yunus Mişa Kaş’ta şifa dağıtıyor
 

Antalya’daki "şifa havuzu" nda Mişa adlı yunus fiziksel ve zihinsel özürlü çocukları hayata bağlıyor. Çocuklar korkularından arınıp öz güvenlerini kazanıyor.

Terapi merkezindeki doktor Lysenko, "Yunusla temas, bedendeki korku ve stresi azaltıyor. Hastalarımız arasında ilk kez gülümseyen, ilk kez konuşan var" dedi.

Psikolojik engele yunus terapisi

Otistik, downsendromlu ve zihinsel engelli hastalara yunuslar eşliğinde terapi yapılıyor. Yunuslar hastadaki psikolojik engelleri ortadan kaldırabiliyor.

Yunuslar zihinsel engelli ve otistik çocukların umudu oldu. Antalya’nın Kaş ilçesinde üç yıl önce açılan Yunusla Terapi Merkezi’nde otistik, down-sendromlu, beyin felçli ve zihinsel engelli hastalar tedavi ediliyor. Tedavide fizyoterapi, hidroterapi, aromaterapi gibi yöntemlerden faydalandıklarını belirten Ukraynalı uzman Dr. Victor Lysenko yunuslardan, hastaların gerilimlerinin hafifletilmesi için faydalanıldığını söylüyor.

BALİNA DAHA GÜÇLÜ
Genellikle 10 seansınyeterli olduğunu belirten Dr. Lysenko kendilerine daha çok çocuk hastaların geldiğini, ancak yaş sınırı olmadığını, üç yıl içinde bir yaşından 68 yaşına kadar birçok hastaları olduğunu da söylüyor. Terapi merkezinde bulunan Simon, Timon ve Deniz adlı üç erkek beyaz balina ile denemeler yaptıklarını söyleyen Dr. Lysenko, araştırmaların, beyaz balinaların sonar sistemlerinin yunuslardan daha gelişmiş olduğunu ortaya çıkardığını, yakın bir gelecekte beyaz balinalarla terapiye başlayabileceklerini belirtiyor.
Kaynak:Sabah 20 Ağustos 2004

 
Süper Teyze 391
Geceyarısı küçük Berk yattığı yerden babasına seslendi : - Babacığım, bana bir bardak su verir misin lütfen ? - İyi ama oğlum, şimdiye kadar tam beş bardak su getirdim sana, dedi adam. Be devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.