Perdeler 38 yeni oyunla açılacak
 

Sezonun açılış oyunları arasında 60’ların efsane filmine de konu olan yapıttan sahneye uyarlanan “Atları Da Vururlar”, Reşat Nuri Güntekin’in “Yeşil Gece” ve Henrik Ibsen’in ünlü eseri “Bir Halk Düşmanı” da var.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Küçük Tiyatro’da düzenlediği basın toplantısıyla sezonun açılış oyunlarını duyurdu. Geçen sanat sezonunda 30 ayrı sahnede 136 oyunla 5 bin kez perde açıldığını ifade eden Bilgin, “Bu 5 bin kez sahne açıyoruz sözünü üzerine basarak söylüyorum. Çünkü her perde açılması ciddi emekler sonucunda gerçekleşiyor. Bayramıyla, tatiliyle en az izin yapan kurumlardan biriyiz. Çok rahatlıkla söylüyorum, Türkiye’nin en çok çalışan kamu kuruluşuyuz” dedi. Artık tiyatro sezonunu “yaz sezonu” ve “kış sezonu” olarak ikiye böldüklerini ve perdelerin hiç kapanmadığını dile getiren Lemi Bilgin, 1200 sanatçı ve teknik elemanın Türkiye’nin her yerine Haziran ayından bu yana tiyatroyu götürdüklerini, 15 Eylül’e kadar da bunun süreceğini söyledi. Yeni sezonda pekçok yerli oyunun dünya prömiyerlerini de gerçekleştireceklerini kaydeden Bilgin, bu 38 eser içinde çocuk oyunlarının bulunmadığını, yeni çocuk oyunlarının 10 gün içinde duyurulacağını belirtti.
Kaynak: Ntvmsnbc 23 Ağustos 2004

 
Süper Teyze 395
Matematik öğretmeni Duygu’ya sordu : -Tabii ki hayır, dedi küçük kız. Babam her zamanki gibi hepsini tek başına yaptı !    devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.