Kuşlar ormandan kaçtı!
 

Maslak’taki konser merkezi Parkorman’a yönelik ciddi suçlamalar var! Yetkililer, burada yapılan konserlerin ormanlık alandaki kuşları kaçırdığını ileri sürüyor.

İstanbul Maslak’ta Fatih Çocuk Ormanı olarak açılan; daha sonra el değiştirerek konser ve festival merkezi haline getirilen Parkorman, çevrecilerin tepkisini çekiyor. Pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan Parkorman’da doğanın tahrip edildiği iddiaları var. Orman Bakanlığı Araştırma Enstitüsü’nde görevli orman mühendisi Prof. Dr. Memduh Iğırcık, konserler düzenlenen Parkorman’daki yüksek müzik nedeniyle bölgede yaşayan kuşların ve karacaların göç ettiğini öne sürdü.

’PİKNİK ALANI OLMALI’
Iğırcık şunları söylüyor: "Parkorman bakanlıktan, çocuklara çevre bilinci aşılamak ve piknik alanı amacıyla kiralanmıştı, konser ve etkinlik alanı olarak kullanılmaya başlandı. Başka bir ülkede yaban hayvanlarının barındığı ortamı yok edemezsiniz Türkiye’nin yabancı ülkelerle yaptığı uluslararası sözleşmeler var. Bu sözleşmelerde doğal hayatı korumak ve geliştirmek maddeleri yer alıyor. Anlaşmalara, Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi’ne aykırı davranılıyor."
Kaynak:Sabah 23 Ağustos 2004

 
Süper Teyze 460
Enis, okuldan eve geldiğinde son derece mutsuzdu. Annesinin yanına geldi ve kararını açıkladı : - Bir daha asla okuldaki futbol derslerine katılmayacağım anneciğim ! - Ama neden? Seni kızdıracak b devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.