600 bin kız okula gitmiyor
 

UNICEF’in araştırmalarına göre Türkiye’de 600 bin kız çocucu okula gitmiyor. Örgüt, ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyasıyla 2005 sonuna kadar bu sayıyı yarıya indirmeyi hedefliyor

UNICEF’in araştırmalarına göre Türkiye’nin, okula giden kız çocuklarının sayısı bakımından İran ve Suriye’den bile geride olduğu ortaya çıktı.

“Haydi Kızlar Okula” kampanyası hakkında bilgi almak için İstanbul’a gelen Birleşmiş Milletler çocuk fonu UNICEF’in Başkan Yardımcısı Karin Sham Poo, şu anda okula gitmeyen 600 bin kız çocuğu olduğunu, 2005 sonunda 300 bin kız çocuğunu okula göndermeyi hedeflediklerini söyledi. Sham Poo, aksi takdirde bu konunun Türkiye’nin AB’ye kabulünü etkileyebilecek büyük bir dezavantaj olduğunu belirtti.
       UNICEF Başkan Yardımcısı Poo, UNICEF tarafından ilk kez bölgesel olarak yürütülen “Haydi Kızlar Okula” kampanyasıyla ilgili rapor almak için İstanbul’a geldi.
       NTV’ye konuşan Sham Poo, geçen sene başlatılan kampanyayla sadece 40 bin kız çocunu okula gönderebildiklerini ve Türkiye’de kızların okullaşma oranının hala İran ve Suriye’den geride olduğunu söyledi.
      
KADIN ERKEK UÇURUMU
       UNICEF Başkan Yardımcısı Türkiye’de okullaşma oranlarında kadın ve erkekler arasında bir uçurum olduğunu ve bu uçurumun Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne kabulünde problem olabileceğini de vurguladı.
      
ÇOCUK ÖLÜMLERİ
       UNICEF’in “Dünya Çocuklarının Durumu 2004” raporunda Türkiye 193 ülke arasında 5 yaş altı çocuklarda en çok ölüm görülen 79. ülke. 
Kaynak:Hürriyet 24 Ağustos 2004
       
      

 
Süper Teyze 156
Annesi Erdem’e : - Okula gitmeden önce ellerini yıkamalı ve çantanı bir kez daha kontrol etmelisin, dedi. - Bu gün gerekli değil, diye cevap verdi küçük oğlan. - Nedenmiş o ? diye sordu şa devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.