Çocuk felci için aşı kampanyası
 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çocuk felcinin Türkiye’de bir daha görülmemesi için sağlık personelinin ev ev dolaşarak aşı uygulaması yapacağını bildirdi.
 
Sağlık Bakanı Akdağ, yazılı açıklamasında, “çocuk felci” hastalığı açısından riskli olan bazı bölgelerde aşı kampanyası başlattıklarını kaydetti.

Sağlık personelinin, çocuk felci hastalığının Türkiye’de bir daha görülmemesi için ev ev dolaşarak aşı uygulaması yapacağını belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Sağlık Bakanlığı’nca çocuk felci hastalığı açısından riskli alan; Ağrı, Artvin, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van, Bayburt, Erzurum, Giresun, Kırşehir, Yozgat ve Zonguldak illerinde, üç yaş altındaki tüm çocuklar, önceki aşılanma durumlarına bakılmaksızın ‘çocuk felci’ aşısı ile aşılanacak” dedi.
       Çocuk felci hastalığından korunmanın sadece aşı ile mümkün olduğunu belirten Akdağ, hastalık mikrobunun bulunduğu yerlerde yaşayan ve bu mikropla karşılaşan her 200 çocuktan birinin yaşam boyu sakat kaldığını, bu sakatlığın tedavisinin henüz mümkün olmadığını anlattı.
Kaynak:Ntvmsnbc 23 Ağustos 2004

 
Süper Teyze 270
Öğretmen sınıfa sordu : - Evlenmemiş kişileri nasıl adlandırırız çocuklar ? Ayşe cevap verdi : -‘Bekar’ deriz öğretmenim. - Peki evlenmiş olanlara ne deriz ? Ayşe tam cevap vermek üze devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.